Sport

2014.07.03. 16:55

Pénteken a díjlovaglással indul a military viadal Nagykanizsán

Nagykanizsa - Csütörtöki érdeklődésünkkor már javában zajlottak az előkészületek, hogy pénteken, 9 kilenc órától a díjlovaglással elkezdődhessen a XVII. Nagykanizsai Military Nemzetközi és Országos Lovastusa Minősítő-verseny a Csónakázó-tónál.

Kerkai Attila

A lovastusa három versenye közül tehát a díjlovaglás az első, azt követi szombaton már szintén a reggeli óráktól a tereplovaglás, hogy aztán vasárnap a díjlovaglás zárja a lovasok és lovaik megmérettetését.

 - Végül 64 lóval futott be nevezés versenyünkre - kezdte csütörtökön Végh Csaba, a Kanizsa Lovasklub elnöke. Az akadályok úgymond hitelesítése már a következő fázist takarta, tehát a pálya átvétele történt meg, s ez alapján a verseny útvonalának a kijelölése, valamint az épített akadályok számba vétele.

A legutóbbi kanizsai viadalon egy angol lovas gázol a vízben a tereplovaglás szombaton indul  (Fotó: Szakony Attila)

Persze, nem csupán a pályákon van ilyenkor a hangsúly, hiszen a military azért lovakról és lovasaikról is szól nagymértékben.

- Folyamatos volt az érkezők szállásolása a kialakított boxokba, mely után következhetett a lovak egészségügyi vizsgálata, vagyis a lókondi-vizsga. Ilyenkor az állatorvos szűrheti ki a sérült, vagy beteg állatokat, ugyanakkoremellett például doppingvizsgálatokat is eszközölhetnek véletlenszerűen az illetékesek, s ennek elvégzésére is külön boxot kell ilyenkor elkülönítenünk. Bármily furcsának tűnhet is, a lovastusában is előfordulhat tiltott szer használata a lovak esetében.

Rajt tehát ma 9 órakor a Csónakázó-tónál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!