Sport

2014.07.05. 15:36

Ifj. Fentős Pál nevét viseli az új csesztregi pálya

Szombaton Csesztregen, a sportkombinátban nagy volt a sürgés-forgás és ünnepi nap volt ez a település életében. Ünnepélyesen is átadták ugyanis azt a műfüves pályát, melyre már régóta vágytak az itteniek.

Kerkai Attila

A Magyar Labdarúgó Szövetség  pályaépítési  programjának részeként létesült az új műfüves pálya, melyhez az önkormányzat előteremtette az önrészt, s megnyitójában Czupi Magdolna, Csesztreg polgármestere is nagy napnak nevezte a szombatit.

 

- Korábban, hét-nyolc éve már pályáztunk egy hasonló létesítményre, de akkor nem nyertünk, az idén viszont eredményesnek bizonyult pályázatunk – mondta. - Az önrész nyolcmillió forint volt, ami egy olyan település számára mint a miénk komoly összeg, de előteremtettük. Segített ebben, hogy a csesztregi labdarúgásért alapítvány egymillió forinttal, valamint Fentős Pál, a labdarúgó csapat edzője és családja felajánlása révén szintén egymillió forinttal járult hozzá a költségekhez. A pálya  elkészült és reméljük, hogy az itteni fiatalok nagy számban látogatják majd, hiszen a testmozgás fontos része az életnek.  Az önkormányzat testülete pedig úgy döntött, hogy ifj. Fentős Pál nevét vegye fel ez az új létesítmény, ezzel is tisztelegve  Palkó emléke előtt.

Bizonyára sokan emlékeznek  rá, hogy ifjabb Fentős Pál 2007-ben,  a Csesztreg  NB III-as  bajnoki mérkőzésén lett rosszul és hunyt el fiatalon, ami akkor az egész megye sporttársadalmát megrázta. Csesztregen a futball mindig is központi téma volt és ma is az, és ez a névadás tényleg  méltó tisztelgés az ő emléke előtt.

Vigh László, országgyűlési képviselő beszédében azt emelte ki: ez a pálya is bizonyíték arra, hogy jó gazdája  van a településnek, mert odafigyelnek mindenre. Ahogy fogalmazott, a jövőnek is épült ez a sportlétesítmény, és  ez is fontos.

Az avatáson jelen volt Mészöly Kálmán egykori világválogatott labdarúgó,  korábbi szövetségi kapitány, az MLSZ elnöki tanácsadója.

Mészöly Kálmán mond beszédet, mögötte balról Czupi Magdolna, Vigh László, Fentős Pál és neje Fotó: Katona Tibor

- Nem először járok a megyében és veszek részt hasonló avatáson, de most egyszerűen elbűvölt ez a környezet – ismerte el. - Nem találok szavakat, illetve csak annyit tudok mondani: ez a pálya pont ide való. Minden arról tanúskodik, hogy itt szeretik a sportot, hiszen csodálatosan rend van itt és erre a miliőre van szüksége a magyar labdarúgásnak! Nem akarok azzal példálózni, hogy mi annak idején hol tanultunk meg futballozni. Ezen a pályán és az ilyen sportkomplexumokban higgyék el, mindent meg lehet tanulni, csak akarni kell. És ez a fontos, hogy legyen rá szándék, mert minden ezen múlik. Ezzel az avatással a 285. pályaavatón vagyok túl, de itt tényleg olyat tapasztaltam, ami arról tanúskodik, hogy  összefogással sok mindet meg lehet valósítani.

Az új pálya avatószalagját Vigh László, Czupi Magdolna, valamint Fentős Pál és neje vágták át,  ezt követően a Csesztreg és a Teskánd csapatainak bemutató mérkőzései következtek. A felnőttek, az U21-es csapatok, az ifik  és a legkisebbek részvételével, hiszen azért  épült meg a pálya, hogy   mindenki használja!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!