Sport

2014.05.16. 19:15

A Nagykanizsa Ants baseballozói ismét nemzetközi porondon

Nagykanizsa - A Nagykanizsa Ants baseball csapata az elmúlt szezonban is megnyerte az NB II-es pontvadászatot, és ezúttal nagy elhatározás született a klubnál: úgy döntöttek, előrébb lépnek.

Varga Andor

Ezzel pedig újra a nemzetközi mezőnyben találták magukat számolt be Fertig István, a Hangyák csapatvezetője. Egy jól ismert sorozatban, az Interligában indulhatnak. Amit 2002-ben például meg is nyertek a kanizsaiak, egy sokáig emlékezetes döntőben: a zágrábi HASK elleni összecsapáson a Dinamo Zagreb futballcsapatának Bad Blue Boys nevű ultrái füstbombákkal dobták fel a hangulatot.

- Vegyes bajnokságba csöppentünk, melynek első szakaszában mérkőzünk magyar, horvát és szlovák együttesekkel is - fogalmazott Fertig István. És természetesen roppant mód örülünk, hogy 2011 után ismét a honi baseball élvonalában vagyunk.

A korábbi sokszoros bajnok és kupagyőztes kanizsai klubnál realisták.

- Hangzatos kijelentésekkel nem állunk elő, bízunk a tisztes helytállásban - mondta erről a csapat vezetője.

Jelenet a Hangyák egy korábbi meccséről. Talán ma is játszanak (Fotó: archív/Szakony Attila)

A szezon kezdéseként a Szentendre Sleepwalkers ellen meccseltek volna, de az időjárás miatt az elmaradt, így jöhetett az érdi kiruccanás két mérkőzéssel, melyeket a hazaiak 11:2-re, majd 7:6-ra megnyertek.

- Az eredmény ellenére az első meccs sem volt egyoldalú - ezt már Darabos Gábor, az Ants edzője mondta. Akkor is, de a másodikon főleg jól tartottuk magunkat, vagyis bizakodhatunk.

A következő helyszín Jánossomorja volt, ott eső mosta el a találkozót hazai vezetésnél. Május 17-én, szombaton 16, majd másnap 11 órától pedig következne két hazai fellépés, melyen a vendég a patinás Slovan Bratislava lenne. De az időjárás ezúttal sincs a baseballosok mellett: egyelőre még egyeztetés alatt, hogy a pozsonyiak felkerekednek-e Nagykanizsára. Vagyis egyelőre a home runokat az időjárás üti...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!