Sport

2014.05.01. 17:55

Megdőlt egy rekord is az erősemberek versenyén

Zalaegerszeg - Erős emberekből nem volt hiány a III. Pálinka és Mangalica Majális csütörtöki napján, hiszen ennek keretében rendezték meg a Herkules Kupa erősemberek-vetélkedőt.

Kerkai Attila

A Herkules Kupa egyben az erősemberek országos bajnokságának nyugat-magyarországi selejtezője is volt, s alighanem jól szórakoztak mindazok, akik végigkövették az öt gyakorlatból (kamionhúzás, rönknyomás, izlandi kereszt cipelés, traktorkerék-forgatás, kőgolyóemelés) álló erőpróbát. A népszerű és persze mindig látványos versengés egy csattanós tockossal zárult, hiszen a győztes sárosdi Várnai Richárdot emígyen köszöntötte a második Darázs Ádám. Ami elismeréssel ért fel, hiszen Darázs Ádám ötször érdemelte ki Közép-Európa Legerősebb Embere címet, a világ legerősebb emberei ranglistán pedig 2005-ben állt a legelőkelőbb helyen, a tizediken.

- Nagy fegyverténynek tartom, hogy legyőztem Ádámot és még Kormány László is kemény ellenfélnek bizonyult - árulta el a győztes az eredményhirdetés után. Külön öröm számára, hogy ezzel a sikerrel bejutott a május 17-én következő, kislődi országos bajnokság 12 fős, elit mezőnyébe. Ez a harmadik szezonom ebben a műfajban, ez az egerszegi siker sokat jelenthet a pályafutásomban is.

Az összetett győztes Várnai Richárd éppen a 480 kg-os traktorkerék átfordításán dolgozik a nézők figyelmének kereszttüzében (Fotó: Katona Tibor)

 

Darázs Ádám, egyben a Magyar Erősember Szövetség egyik vezetője, aki az idén két év után tért vissza, úgymond a pályára .

- Sokan voltak, jó volt az idő, soha rosszabbat - összegezte az egerszegi viadalt. - Kellett ez a verseny számomra, hiszen a masters, azaz a negyven felettiek versenyire készülök, s jó lenne dobogóra állni a bajnokság végén ennyi kihagyás után.

Mindenesetre biztató eredményeket ért el, de a hetedik helyezett nagykanizsai Berkenyés Tamás is, aki újonc volt a mezőnyben, s jól teljesített. Egy magyar rekord is megdőlt Egerszegen: az izlandi kereszt cipelésben (120 kg) Gadó András 45 méterig jutott, amivel átadta saját rekordját (37 m) a múltnak.

Az élcsoport végeredménye: 1. Várnai Richárd (Sárosd) 28 pont, 2. Darázs Ádám (Győr) 24,5, 3. Kormány László (Budapest) 21, 4. Gadó András (Szombathely) 20.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!