Sport

2014.05.11. 17:40

Végül mégis fedett pályás lett a 100 táblás sakkviadal

Zalaegerszeg - Az időjárás ismét nem engedte, hogy a Dísz téren rendezzék meg a Zalaegerszeg és Szombathely közötti 100 táblás sakkvetélkedőt, de az esemény így sem maradt el. Végül a vasiak szoros csatában 51:49-re nyertek.

Kerkai Attila

A rendezvény szervezői az idén felkészültek és az Egerszegi Sport és Turizmus Kft. jóvoltából pillanatok alatt megteremtették a lehetőséget, hogy a kedvezőtlen időjárás miatt a Városi Sportcsarnokot rendezzék be az esemény színhelyéül. A szombathelyi csapat piros pólóban az egyik, az egerszegiek a sakktábla másik oldalán foglaltak helyet, s a csapatokban például ott volt Lazáry Viktor, Szombathely polgármestere, aki éppen az egyik rendező, a Z. Csuti-Hydrocomp Sk elnökével Horváth Lászlóval meccselt. A Haladás és a Z. Csuti együtteseire épülő két csapatból az ismert sakkozók sem hiányoztak, de találkoztunk a vasárnapi eseményen olyannal is, aki egyszerűen csak hallott erről a találkozóról és úgy gondolta, ő is megpróbálkozik egy partival.

Az Egerszegi Sport és Turizmus Kft. vezetője, Kugler László fél pontot tett hozzá az egerszegi csapat eredményéhez, aki örült annak, hogy nem maradt el a találkozó.

- Biztosan érdekesebb lett volna, ha szabadtéren tartjuk meg ezt a hagyományos rendezvényt, de felkészültünk minden eshetőségere. Azt gondolom, hogy így is sikeresnek nevezhető ez a viadal, hiszen minden asztal mellett ültek, s nem maradt el az esemény sem - hallottuk tőle.

Miközben zajlottak a partik, Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere, Vigh László országgyűlési képviselő és Balaicz Zoltán egerszegi alpolgármester is betekintett a küzdelmekbe, melyet az egyórás partik végén Szombathely csapata 51:49-re nyert meg.

A győztesnek és a vesztesnek felajánlott serleget a vasiak részéről Ruck Róbert nemzetközi nagymester, egerszegi oldalról pedig Horváth Gyula nemzetközi mester vette át Kugler Lászlótól és Lazáry Viktortól. A díjátadók között volt Horváth Tamás, a Z. Csuti szakmai vezetője, egyben a férfi szövetségi kapitány, továbbá Pergel László a Haladás VSE sakkozóinak vezetője is. Az egyes partik győztesei az ígéret szerint egy-egy belépőt nyertek az egerszegi Aquaparkba, de meglepetésként a 6 éven aluli csapattagok is kaptak egyet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!