Sport

2014.05.15. 17:05

Csapatban ezüstérem az Eb-ről

Zalaegerszeg - Egy zalaegerszegi fiatal karatés is eljutott a közelmúltban a Shotokan Karate Világszövetség által a németországi Drezdában megrendezett Európa-bajnokságára. Szekér László ráadásul a magyar csapat tagjaként ezüstérmet szerzett.

Kerkai Attila

A Shotokan Karate Világszövetség (SKIF) kontinensvetélkedőjén huszonkét ország mintegy hatszáz versenyzője vett részt a németországi városban. A magyar válogatott tagjaként, a zalaegerszegi Toriki KHKE csapatához nemrégiben átigazolt Szekér László, a Petőfi székhely-iskola diákja is eljutott Drezdába.

Szekér László (balról) és edzője, Takács Ferenc. Fotó: Toriki KHKE

A világ legnépesebb karate stílusszövetségének három-évente megrendezésre kerülő kontinensviadalán az egerszegi fiatal a junior kumite csapat tagjaként, a 16-17 éves sportolók kategóriájában második helyezést ért el, míg formagyakorlatban az ötödik pozícióban zárt.

A zalaegerszegi Toriki KHKE edzője és vezetője, Takács Ferenc a szép siker kapcsán elmondta, hogy Szekér László részvételét az Európa-bajnokságon nagyban segítette a megyei közgyűlés elnökének, Manninger Jenőnek a támogatása, valamint a Zalavíz Zrt. és a ZalaArt közreműködése is. De ugyancsak jár a köszönet a sikeres szereplésért a ZSKE edzőjének, Molnár Tamásnak is, a versenyzővel elvégzett eddigi munkájáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!