Sport

2013.09.27. 16:50

Hat év után kanizsai softball bajnoki cím

A softball magyar bajnokság négyes döntőjébe csupán negyedikként került be a Röntgen Kanizsa Ants együttese, a finálét követően viszont bajnoki címet ünnepelhetett – hat esztendő után.

Kerkai Attila

Mindezt tették abszolút idegenben a kanizsaiak, mivel a finálét Érden bonyolították. A torna keretében az Ants hölgyei az alapszakasz első Hungarian Astros ellen kezdtek és talán még magukat is meglepve végül 18:2-re győztek. Persze, sportszerűen elismerték, a fővárosiak nyár óta jócskán gyengültek, ez ugyanakkor semmit sem vont le sikerük értékéből.

Következhetett a nagy döntő, ahol a „Hangyák” ellenfele a Szentendre Sleepwalkers Softball volt (ők az Érd Wild Cats ellen jutottak tovább), s egy igazán fordulatos találkozón nyertek Gyimes Magdolnáék 7:5-re. Győzelmük megérdemelt, hiszen igazi csapatként funkcionált a dél-zalai hölgykoszorú.

Már a bajnoki címmel a zsebben jöhet vasárnap a Magyar Kupa-döntő – immár Nagykanizsán 10 órától. Ugyanúgy négyes torna keretében, csak ezúttal az Astros helyett a Sopron Squirrels lesz a negyedik résztvevő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!