Sport

2013.08.17. 17:14

ZTE FC: gól nélküli döntetlen a nyitányon

A ZTE FC NB II-es labdarúgó csapata a 2013-2014. évi bajnokságot Kozármislenyben kezdte meg és pontot szerzett egy gól nélküli döntetlent hozó mérkőzésen.

Kerkai Attila

Kozármisleny FC – ZTE FC 0-0

Kozármisleny, 300 néző. Jv.: Kovács Z.(Mohos, Kiss).

Kozármisleny: Sólyom – Kiss M., Fellai, Vattai, Farkas Z. - Nagy E., Kovács T. - Nagy K. (Tóth A., 80.), Zsdrál (Vég, 86.), Cziráki (Vituska, 77.) – Varga B. Vezetőedző: Szabó Zsolt.

ZTE FC: Jahic –  Kovács G., Nánási, Bogunovic, Hajdú – Máté, Simonfalvi – Szegleti (Vágó, 87.), Grbic (Pál D., 72.), Vayer (Frizoni, 84.) – Pavicevic. Vezetőedző: Simon Antal.

A két csapat  még a legutóbbi NB II-es bajnokság utolsó előtti fordulójában találkozott egymással ugyanitt, akkor 1-1-es  döntetlenre végződött kettejük összecsapása. Mindkét csapat győzni szeretett volna az immár egycsoportosra szűkült másodosztály nyitányán és a Kozármisleny kapta el jobban a rajtot.

A 10. percben Varga lövését öklözte ki Jahic, majd inkább a mezőnyben zajlott a játék. A 19. percben viszont Pavicevic fejese jelentett ziccert, de a labda mellé ment. Az iram nem volt túl nagy, de a 30 fok feletti hőmérséklet indokolta az ilyenkor szokásos ivószünetet, ami után a hazaiaknak akadt egy nagyon jó öt perce, s akár vezethettek is volna.

 

Szegleti (a labdával) és Kovács G.  a zalaiak közül a jobb oldalon  kaptak most szerepet,  és inkább a védekezésben segítettek csapatuknak (Fotó: Katona Tibor)



Köszönhetően Jahicnak ez nem történt meg, ugyanis a zalai kapus a 30. percben jó ütemben jött ki kapujából és blokkolta Cziráki próbálkozását. A 32. percben aztán Vayer balról adott be, Pavicevic  az ötösön jól emelkedett és csúsztatása alig ment el a hosszú felső sarok mellett. A félidő végén megélénkült a játék, de nagy helyzet nem alakult ki.

A mérkőzést a helyszínen követte figyelemmel Kocsárdi Gergely, a ZTE FC nyáron visszavonult csapatkapitánya, aki továbbra is a klub alkalmazottja. Tőle kértünk rövid értékelést az első félidőről és esélylatolgatást a második 45 percre.

- Nekünk esett a Kozármisleny, volt egy nagy helyzetük, de utána magunkhoz tértünk – mondta. - Azt kell, hogy mondjam, Jahic kapusnak köszönhetjük, hogy nem vezet az ellenfél, hiszen kétszer is nagyot védett, de aztán az utolsó tíz percre megint magunkra találtunk. Úgy gondolom, hogy lehet helyzetet teremteni a második félidőben a Kozármisleny ellen, de figyelnünk kell a védekezésre, különösen középen, hogy ne tudjanak könnyen kijátszani minket itt.

Szólni kell még a pálya talajáról, hiszen igencsak göröngyös volt és az is biztos, hogy nem a bajnoki rajt előtti napon vágták le a füvet... Mindez csak amiatt érdekes, hiszen az első félidőben is akadt mindkét oldalon olyan szituáció, amikor a talaj megtréfálta a csapatokat. Ahogy Kocsárdi Gergely is említette, valóban figyelni kellett a mislenyiek támadóira, hiszen a ZTE FC tizenhatosa előtt továbbra is jól „kevertek”.

Többet és lendületesebben támadott a hazai együttes, de a ZTE FC védelme jól hárított. Az egerszegiek  középre adásai  pontatlannak bizonyultak, aztán a hajrához közeledve egyértelművé vált, hogy a ZTE FC már az egy ponttal megelégedne. A 79. percben Nagy K.  18 méteres szabadrúgását Jahic fogta, aztán jöttek a cserék. A 88. percben Pavicevic lefejelt labdáját Simonfalvi ziccerből lőtte 8 méterről kapura, de Sólyom nagy bravúrral hárított, igaz, les is  volt...  A mérkőzés végül gól nélküli döntetlennek ért véget, és az egy pontnak a ZTE FC most örülhet. Nem játszott jól, viszont  üres kézzel sem tér haza.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!