Sport

2013.08.07. 22:00

Esélyesként indulnak az elöltöltő-fegyveres Európa-bajnokságra

Zalaegerszeg - A közelgő elöltöltős Európa-bajnokság előtt még egy utolsó válogató és minősítő lövészversenyt rendeztek a zalaegerszegi Ebergényi úti lőtéren a napokban. A jövő hét végén kezdődő kontinensviadalra készülő magyar válogatott keret tagjai is jelen voltak a Zalaegerszeg Kupán.

Zalai Hírlap

Ausztriában, Eisenstadtaban rendezik augusztus második felében az elöltöltő-fegyveres számok Európa-bajnokságát. A magyar válogatott komoly célokkal, és esélyekkel utazik a megmérettetésre. Hazánk sportlövői mindenképpen érmekkel szeretnének majd hazatérni az Eb-ről.

- Ez a második alkalom, hogy ott lehetek a kontinentális viadalon - bocsátotta előre Nagy György, a PLE válogatott sportlövője. - Bevallom, a debütálásom alkalmával még izgultam, de remélem idén már sokkal nyugodtabban állok majd a lőállásba. Úgy gondolom, hogy nekünk, magyaroknak leginkább a fekvő puskás számokban van éremszerzési esélyünk, de más kategóriákban is ott kell lennünk a legjobb hat helyezett között.

Simon László (Polgári Lövész Egylet) nyerte meg a Káldi Gábor emlékét őrző viadalt

A hétvégi zalaegerszegi versenyen a Magyar Elöltöltő-Fegyveres Lövész és Vadász Szövetség elnöke, Németh Balázs is puskát ragadott. És nem is passzióból, hiszen neki a vezetői teendők mellett versenyzői feladatai is vannak, mivel ő is indul az Európa-bajnokságon.

- Zalaegerszeg egy nagyon fontos bástyája a honi lövész sportágnak - kezdte Németh Balázs a viadal egy pár perces szünetében. - Góra Balázs és Nagy György vezetésével kiváló munka folyik itt, amit az eredmények is igazolnak. Az sem véletlen, hogy a mostani utazó keretünknek is két zalai tagja van, az említett Nagy György mellett, még Pálmai Csabától is sokat várunk Ausztriában. Az elöltöltő-fegyveres számok az utóbbi években egyre nagyobb rangot vívtak ki maguknak a sportágon belül Az Európa-bajnokságon is közel 500 sportoló képviselteti majd magát. Magyarország pedig - büszkén mondhatom - az élmezőnyhöz tartozik, nagyon remélem, hogy ezt be is bizonyítjuk majd Ausztriában.

A Zalaegerszeg Kupa mellett az Ebergényi úti szervezők egy külön verseny keretében adóztak az idei évben elhunyt Káldi Gábor emléke előtt. Az időzítés pedig nem volt véletlen, hiszen éppen Káldi Gábor személyéhez köthető az elöltöltő-fegyveres számok zalaegerszegi meghonosítása.

A tiszteletére alapított vándorserlegért két fegyvernemben (Paterson, Trapper) küzdöttek az indulók. A győztes itt végül a Zalaegerszegi Polgári Lövész Egylet sportolója, Simon László lett. A Káldi Gábor- Kupa mellett Simon László az olimpiai pontok szerinti rangsorban is az élen végzett, megelőzve klubtársát Pálmai Csabát, valamint a Florián 07 Lövész Klub versenyzőjét Bereczk Róbertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!