Sport

2013.06.22. 18:57

A ZTE FC fiataljainak nem sikerült a feljutás

Nagy várakozással tekintettek a ZTE FC labdarúgóinál a szombaton rendezett U19-es osztályozó elé, hiszen a tét nem kevesebb volt, mint az NB I-es tagság kiharcolása. Az út a Felcsút csapatán át vezetett volna az élvonalba, ami az egerszegieknek most nem sikerül.

Kerkai Attila

ZTE FC – Felcsút  SE 1-2 (0-2)

Zalaegerszeg, 200 néző. Jv.: Tuczai.

ZTE FC: Kalmár – Pál D., Kovács M. (Verebélyi), Kalamár, Varga – Major, Kovács L. (Baráth), Tóth (Rosta) – Szegleti, Bíró, Babati. Edző: Dobos Sándor.

Gólszerzők: Major Zs., illetve Farkas N., Klémán.

Szerdán Felcsúton találkozott a két együttes, s akkor 2-1-es hazai siker született, azonban a ZTE játéka is biztató volt, így cseppet sem tűnt reménytelennek hogy ledolgozza hátrányát az egerszegi együttes. A pályát körülállók számát tekintve is elmondható volt: az egerszegi csapat híveit sem hagyta hidegen a visszavágó és nagyon jól kezdtek a kék-fehérek. Lendületesen, szép akciókat vezettek a zalaiak, és ha egy kicsivel higgadtabban a házigazdák, akár vezethettek is volna. Volt egy közvetett szabadrúgásuk is a büntetőterületen belülről, de odalett a lehetőség.

Bíró András (20), a ZTE FC játékosa igyekszik megszerezni a labdát  (Fotó: Pezzetta Umberto)


A Felcsút gyakorlatilag csak kontrázott, aztán a 35. percben szabadrúgáshoz jutott és ezt a lehetőséget kihasználva növelte előnyét a vendégcsapat. Ekkor sem volt még veszve semmi, de az első félidő hosszabbításában egy jól eltalált lövéssel már 2-0-ra vezetett a Felcsút és ekkor mát távolodott az NB I lehetősége a zalaiak számára. Pedig nem játszott rosszul Dobos Sándor együttese, amely számára így már négy gólt kellett volna lőni  a második játékrészben, hogy az élvonalba jusson.

Az 53. percben egy kavarodás után Major Zsolt révén szépített is a ZTE FC, amely ment előre, de játékosai végül nem tudták nyomás alá helyezni az ellenfelet, hogy az hibázzon. A Felcsút racionálisan és taktikusan is játszott, amely az egyenlő  erők küzdelmében szombaton döntőnek bizonyult. Több gól nem esett, és 4-2-es összesítéssel a Fejér megyeiek jutottak fel az NB I-be. A ZTE FC csapata viszont felvette a harcot egy olyan futballakadémia növendékeivel, amelynek lehetőségei messze meghaladják az egerszegiekét, így összességében elmondható: nem kell temetni a ZTE FC utánpótlását sem, amelynek most csak kevés hiányzott, hogy visszajusson a legjobbak közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!