Sport

2013.05.04. 16:51

ZTE FC: most már a Sopron is kipipálva

Zalaegerszeg - Szombaton újra hazai környezetben szerepelt a ZTE FC NB II-es labdarúgó csapata, amely a Nyugati-csoport első öt helyezésének megszerzéséért harcol. Ahogy mostani ellenfele is ebbe a körbe szeretne a végén bekerülni, így kifejezetten izgalmas találkozóra lehetett számítani. Nem is kellett csalódni ebben, a ZTE FC pedig nyert és stabilizálta ezzel helyezését a tabellán.

Kerkai Attila

A tabellán három helyezés, és a pontok számát tekintve is hárommal járt előrébb a forduló előtt a ZTE FC szombati riválisánál, így mindkét fél számára nagyon fontos találkozó volt ez. Zalai oldalon Pavicevic vállalta a játékot, Simonfalvi viszont nem, akinek a sérülése nem jött rendbe a találkozóig.  A  tavaszi  szereplés alapján két jó formában lévő együttes mérkőzött meg egymással és vendégek igyekeztek is ezt nyomatékosítani. A 2. percben Vlaszáknak kellett nagyot védenie, hiszen egyből helyzet alakult ki a kapuja előtt. A Sopron letámadott, azonban a ZTE is felvette a ritmust és a 7. percben Máté próbálkozását a kapu torkában blokkolták. A Sopron kulturáltan, gyorsan megjátszva a labdákat futballozott, a zalaiak pedig egyre jobban. A 12. percben Frizoni szöktette a bal összekötő helyén induló Grbic-et, aki 14 méterről futtából kilőtte a kapu bal oldalát, 1-0. A ZTE  olykor szemre is szépen futballozott, a 23. percben Budovinszky jó 30 méteres szabadrúgását kellett a kapusnak kiütnie. A 30. percben pedig a végletekig kijátszott akcióból nőtt a zalai előny: Nánási laposan gurított középre, Máté egy körömpasszal megjátszotta Seyét, aki azonnal, ballal 8 méterről helyezett a jobb alsó sarokba, 2-0. Remek akció volt, ami valóban gólt érdemelt. A Sopron  továbbra is bátran futballozott és gyors ellentámadásai bizonyultak igazából veszélyesnek, míg az egerszegiek Grbic szervezőmunkája révén a középpályán jól hozták fel a labdákat és most valóban gördülékenynek volt nevezhető ez a játék.

A szünetben csere történt a ZTE FC együttesében, ugyanis Budovinszkyt Kovács Gergő váltotta a védelem közepén. A Sopronnak pedig támadnia kellett, ha a pontszerzést nem akarta feladni  és ment  is előre. Emellett sokkal szorosabban álltak oda a zalaiak kulcsjátékosai mellé, és meg is zavarta ezzel a házigazdát.  A ZTE FC első félidei lendületes játéka tovatűnt, de persze arról szó sem volt, hogy beszorult volna, csak az összjátéka „sínylette meg" a vendégek agresszívebb futballját. A 60. percben viszont Fazakas közeli fejesénél már Vlaszáknak kellett gyakorlatilag bravúrral védenie. A zalaiak nem tudták megtartani a labdákat, így pedig építkezni sem tudtak kellő hatékonysággal. A 68. percben jött is a szépítés: Fazakas középen 30 méterre a kaputól lövésre szánta el magát és bombája beakadt a kapu bal oldalába, 2-1. Így viszont már meleg lett a helyzet a zalaiak számára, de gyorsan oldotta a feszültséget Grbic. A 73. percben egy keresztlabdát szelídített meg és kissé balról,  20 méterről gyönyörűen lőtte ki a jobb sarkot, 3-1. Nagyon kellett ez a találat, és érezhetően megnyugtatta a zalaiakat, a Sopront pedig már még inkább szorította az idő. A ZTE játéka a hajrára már felszabadult, sokkal többet támadott,  de a Sopron még semmit sem adott fel. A 89. percben Balla lesgyanús helyzetben kapott labdát, Vlaszák felett elegánsan átemelte a labdát és 3 méterről a kapuba helyezett, 3-2. Az egerszegiek viszont megszerezték a fontos három pontot, amiért a közönség is hálás volt és nagy tapssal köszöntötte az újabb ZTE-győzelmet.

ZTE FC – Soproni VSE 3-2 (2-0)

Zalaegerszeg, 1516 néző. Jv.: Pintér (Kovács II., Kóbor).

ZTE FC: Vlaszák – Kocsárdi, Budovinszky (Kovács G., 46.), Bogunovic, Hajdú – Máté, Nánási – Seye, Grbic (Szegleti, 87.), Frizoni (Sluka, 74.) – Pavicevic. Vezetőedző: Simon Attila.

Sopron: Sásdi – Fazakas, Baranyai N., Vadas, Pintér (Mészáros, 74.) – Fazekas – Laczkovich (Balázs R., 34.), Deme, Horváth A. (Balla, 74.), Szabó L. - Bali. Vezetőedző: Bücs Zsolt.

Gólszerzők: Grbic (12., 73.), Seyé (30.), illetve Fazakas (68.), Balla (89.).

Sárga lap: Kocsárdi a 31., Budovinszky a 41., Máté a 62., illetve Horváth A. a 25., Baranyai N. az 58. percben.

Ezek is érdekelhetik