Sport

2013.05.06. 15:07

Andráshida: négy forduló még van, most erre figyelnek

Zalaegerszeg - Korábban azt írtuk, hogy az Andráshida NB III-as labdarúgóinak nagy hete következik, amely vasárnap lezárult. Méghozzá a legszebb zalai reményekkel, hiszen Dobos Sándor együttese két rangadón is győzött és a Bakony-csoport élére ugrott.

Kerkai Attila

Nem volt egyszerű nyernie például szerdán a Körmend ellen sem az Andráshidának (2-1), de még ennél is nehezebb feladatnak tűnt a vasárnapi, akkor még éllovas Balatonfüred legyőzése (2-1). Dobos Sándor  edző méltán lehetett elégedett csapatával.

- Nagyon jó csapatot győztünk le, hiszen a Balatonfüred nem hiába állt a forduló előtt az  élen - mondta a vasárnapi találkozó után. - Volt egy kritikus öt perc, amit át kellett vészelnünk, főleg akkor, amikor szépítettek és tizenegyeshez jutottak, de Osbáth Balázs kivédte a büntetőt. Kibírtuk ezt az időszakot, de el kell, hogy mondjam, a füredieknek is akadtak ilyen szakaszaik, vagyis amikor nekik kellett izgulniuk, nehogy még nagyobb legyen az előnyünk. Összességében nagyon meg vagyok elégedve a csapattal. Az élre álltunk, de nem szabad elfelejteni, hogy a Mosonmagyaróvárnak például egy mérkőzéssel kevesebbje van és van még négy forduló hátra a pontvadászatból. Most erre összepontosítunk és ki akarjuk hozni belőle a legtöbbet.

Rohonczi Ákos, az Andráshida játékosa indul meg a  labdával faképnél hagyva a balatonfüredieket. Fotó: Pezzetta Umberto

A Hévíz is nagyon fontos győzelmet aratott, hiszen Móron nyert 2-1-re, ráadásul úgy, hogy Torsa Richárdot a 35. percben kiállították a zalaiaktól. Az eset érdekesnek is nevezhető, de nem azért, mert a második sárga lapja után vonult az öltözőbe a hévízi játékos, hanem...  Egy kapuskirúgásnál  a móri hálóőr hátulról eltalálta a labdával, s ezt ítélte meg szándékos akadályoztatásnak a  játékvezető.

- Szerintem szó  sem volt szándékosságról, hiszen játékosomat olyan testrészén találta el a labda, amellyel nem igen szoktak labdát szerezni...   - mondta Lázár Szilveszter, a hévíziek edzője. - Konkrétan a hátsóját  érte a labda, vagyis háttal volt a kapusnak. Tíz emberrel is nyertünk és ennek örülök, de azért végig figyelni kellett, nehogy bekapjunk egy gólt. Sajnos továbbra is kevesen vagyunk, sok a sérült, így  a legutóbbi két győzelem most nagyon kellett nekünk.

Az NTE 1866-Horváth MÉH csapata is emberhátrányban fejezte be a mérkőzését Körmenden, csakhogy itt ennél jóval többről volt szó. A zalaiak ugyanis nem vittek magukkal cserekapust és a 30. percben, amikor Szekeres kapust kiállították az egyik mezőnyjátékos, Schuller Ferenc állt a gólvonalra. A Körmend nyert 6-0-ra a kanizsaiak pedig biztosan nem kockáztatnak meg hasonlót a jövőben...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!