Sport

2013.05.26. 06:29

A ZTE FC döntetlenje NB II-es tagságot ért

Kozármisleny - A labdarúgó NB II Nyugati-csoportjában rangadóra utazott Kozármislenybe a ZTE FC együttese, amely 1-1-es döntetlent ért el és ezzel matematikailag is bebiztosította további másodosztályú tagságát, függetlenül a jövő heti zárófordulótól.

A ZTE FC együttese támadólag lépett fel és a sorra lőtte a szögleteket. Akadtak kisebb helyzetek is, de ezek nem voltak veszélyesek, de a kozármislenyiek is próbálkoztak, egy alkalommal hajdú mentett szögletre. A 21. percben Szegleti jó középre adását Pavicevic nem tudta jól meglőni, aztán a 29. percben Szegleti beadása után Seye nem tudott kapura fordulni, de érkezett Máté, akinek a lövését még védte Helesfay, azonban a labda épp Pavicevic elé került, aki 8 méterről a bal alsó sarokba passzolt. 0-1. Kiegyenlített találkozó zajlott a pályán, Pavicevic-et keresték továbbra is a társak, de nem alakult ki gólveszély.

Darko Pavicevic (balról) fontos gólt szerzett és ez is kellett a döntetlenhez. Fotó: Pezzetta Umberto

A folytatásban a ZTE FC továbbra sem mondott le az újabb gólokról, aztán az 55. percben kissé érthetetlenül a szabálytalankodó, de inkább sárgát érően belépő Seyét a játékvezető kiállította. A mérkőzés menetében itt gyökeres fordulat állt be, hiszen addig a ZTE FC gördülékenyen futballozott, helyzeteket alakított ki, azonban innentől érezhetően a Kozármisleny vált veszélyesebbé. A 63. percben Városi beadása után, majd Nagy J. fejesét Penksa bravúrral tolta ki. A 76. percben egy bal oldali beívelést követően a zalai védők kicsúsztatták a labdát, de érkezett Zsdrál, aki 16-os jobb oldali vonaláról, a 11-es pont magasságából a bal alsó sarokba bombázott. 1-1. A ZTE FC már igyekezett az idővel is játszani és végül taktikus játékkal „lehozta" a mérkőzést döntetlenre, amely egyben azt is jelentette számára, hogy megszerezte azt a pontot, amely a biztos bent maradását jelenti az NB II-ben.

Kozármisleny - ZTE FC 1-1 (0-1)

Kozármisleny, 200 néző. Jv.: Lovas (ifj. Kormányos II., Szvetnyik)

Kozármisleny: Helesfay – Erőss, Fellai, Nagy J., Városi - Szabó B. (Zsdrál, 57.), Kovács T. - Birtalan (Schmidt, 73.), Vég, Bjelanovic (Karacs, 81.) – Fröhlich. Vezetőedző: Szabó Zsolt.

ZTE FC: Penksa - Kocsárdi, Nánási, Bogunovic, Hajdú - Máté, Simonfalvi - Szegleti (Babos, 90.), Grbic (Frizoni, 71.), Seye - Pavicevic (Budovinszky, 90.). Vezetőedző: Simon Antal.

Gólszerzők: Zsdrál (76.), illetve Pavicevic (29.).

Sárga: Fröhlich a 9., Kovács T. a 68., illetve Simonfalvi a 30., Penksa a 64. percben.

Kiállítva: Seye az 55. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!