Sport

2013.05.15. 13:57

A tájfutóknál is zajlik a szezon: az idénykezdet zalai érmeket hozott

Zalaegerszeg - A kora tavaszi télies időjárás a tájfutóknál is gondot okozott, de március végén ők is elkezdték az idei szezont, és azóta is folyamatosan zajlanak a versenyek - értékes zalai eredményekkel. Az alábbiakban ezeket foglaljuk össze.

Kerkai Attila

Az idei hosszútávú országos bajnokság  Nyírbátor térségében közel 500 induló részvételével zajlott le, még szinte téli időben. Két zalai klub is képviseltette magát az eseményen,  és  a  legjobb eredmény a Göcsej KTFE télen igazolt versenyzője, a tavalyi világbajnokságon is rajthoz állt Bertóti Regina érte el, aki a női elit mezőnyben az előkelő 3. helyen végzett.  Az idei esztendőben már szenior korosztályban versenyző Császár Éva (Göcsej KTFE) is jól szerepelt, ő az N35-ös kategóriában futott jól és szerezte meg a harmadik helyet. Szintén a harmadik helyen ért célba az F40-es kategóriában Fehér Ferenc (TRIÓ-Egerszeg-ZTC), aki szoros versenyben utasított maga mögé sok, előzőleg esélyesebbnek tartott ellenfelet. Pontszerző helyen végzett még Porgányiné Heinrich Piroska (TRIÓ-Egerszeg-ZTC), az N40-ben, az 5. helyen, míg Mézes Tibor Sólyom az F35-ben a 6. helyen zárt.

Ezt követően Szombathely Kupa néven kétfordulós rövidtávú versenyt rendezett a Göcsej KTFE a vasi megyeszékhely belvárosában. A regionális versenyen látványos, gyors pályákon közel százan álltak rajthoz.

A kategóriánkénti legjobb zalaiak helyezései.  F10C: 1. Fülöp Álmos Huba (Göcsej KTFE). F12C: 1. Bognár Zoltán (Göcsej). F14B: 1.  Csiszár Barnabás (TRIÓ-Egerszeg-ZTC). F18B: 2. Kiss Kornél (ZTC). F21B: 1. Fehér Ferenc (ZTC). N10C: 1. Tarsoly Panka (Göcsej). N12C: 1. Kozma Eszter (Göcsej). N14B: 1. Király Boróka (Göcsej). N18B: 1. Cserkuti Dominika (Göcsej). N21B: 1. McCarthy Bernadett (ZTC). N35: 1. Dóka Éva (Göcsej). F35: Tarsoly Róbert (Göcsej).

A TRIÓ-Egerszeg-ZTC versenyzői Szlovákiában, Pozsonyban és térségében vettek részt nemzetközi versenyen. Az 1200 indulót felvonultató CESOM-on  (Central Europan Spring Orienteering Meeting 2013) ezúttal nem csak szlovák, hanem osztrák és magyar ranglista verseny is volt egyben.  A ZTC-sek közül kiemelkedő eredményt ért el Porgányi Anna, aki a N14-es korosztályban az előkelő 3. helyen végzett. Jól szerepelt az F40-es korcsoportban Fehér Ferenc is, aki szintén a 3. helyen zárt az összetett versenyben.

További jobb zalai eredmények. F14B: 11. Csertán András. F16E: 10. Porgányi Márk.

A verseny az ifjúsági korosztály számára egyben nemzetek közötti viadal is volt, és a pontversenyben a ZTC-sek közül Porgányi Anna, Porgányi Márk és Simon Cintia szerzett értékes pontokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!