Sport

2013.04.22. 15:15

Papp Nándor: Jó hatszoros bajnoknak lenni!

Nagykanizsa - Megvédte bajnoki elsőségét, így sorozatban ötödször lett bajnok az összességében hatszoros bajnokcsapat Aquaprofit Nagykanizsai TSK NB I-es sakk együttese. Egyet aludva az utolsó forduló történéseire és a pontvadászat zárására, Papp Nándor értékelt a klub részéről.

- Három nagymesterünk, Faragó Iván, Gonda László, Héra Imre távozott a szezon előtt, vagyis nem indult könnyen számunkra a bajnokság - kezdte a nagykanizsai együttes csapatvezetője. - Így az utolsó pillanatban érkezett (később a legeredményesebbé váló) Bánusz Tamás jövetelének kimondottan örültünk.

- A bajnoki mezőnyben is voltak úgymond "távozók", ez miként hatott az idényre?

- Olyan patinás csapatok, mint a Honvéd és az egerszegiek nem tudták vállalni az indulást, amit egyrészt roppant sajnáltunk, másrészt a szezon így rövidült. Ez azt jelentette, hogy 10 csapat között hibázásra gyakorlatilag nem is volt lehetőség. Az MLTC elleni első fordulóbeli 10:2-es sikerünk ugyanakkor sok mindent megalapozott.

- Az ősz folyamán azért lehetett hallani nehézségekről...

- Voltak gyengébb meccseink, mivel tartalékosan ülhettünk csak asztalhoz meccseinken a versenynaptárból kifolyólag. Nagymestereink ugyanis más megméretéseken is indultak, s előfordult bizony olyan szituáció (a Kecskemét ellen például...), amikor három NB I B-s játékost kellett felhoznunk. Mivel öt forduló után végül az első pozícióban teleltünk, az azért jelentett könnyebbséget.

- A nagy győzelmi sorozatuk is?

- No, az egy külön történet! A végén úgy higgye el, már iszonyatosan frusztrált minket, személy szerint engem is. Szép-szép volt az 50. győzelem sorozatban, aztán elmentünk 55-ig, de a végén - most már elárulhatom - a Szombathely ellen is szerencsénk volt, majd a Paks le is győzött minket. Így lekerült rólunk a nyomás, mely sokunkat nyomasztott.

- És most akkor milyen érzések munkálkodnak a csapaton belül?

- Furcsán hangozhat, mert egyszerű megállapítás következik: jó hatszoros bajnoknak lenni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!