Sport

2013.04.25. 17:19

Gibraltári és dél-afrikai táncosokat is várnak

Nagykanizsa - A legnépesebb magyar csapattal, 114 fővel indul az International Dance Federation (IDF) május 22-27-e közötti világbajnokságán a házigazda, Szan-Dia Fitness SC.

Benedek Bálint

A viadal lebonyolításának részleteiről a szervezők csütörtökön Cseresnyés Péter polgármesterrel közösen sajtótájékoztatón beszéltek.

- Öröm a város életében, amikor ennyi nemzet sportolói találkoznak a HSMK-ban - bocsátotta előre Cseresnyés Péter polgármester. - Mivel Zalakarossal néhány éve született egy olyan megállapodás, miszerint kölcsönösen segítjük egymást, a versenyzők egy része az ottani szállodákban kap elhelyezést.

A városvezető szerint ez mindkét dél-zalai településnek kifizetődő: az eseményen keresztül a térség jó hírét messzire viszik, sőt a gazdasági életet is fellendítik az ide érkezők.

Jámbor Tímea, a fürdőváros stratégiai és marketing vezetője is ezen a véleményen van, ráadásul úgy gondolja, hogy zalakarosi gyógyfürdő szintén remek kikapcsolódási lehetőséget kínál.

- Több száz versenyzővel képviseltetik magukat az olaszok, a spanyolok és az oroszok, és most először vesz részt az IDF világbajnokságán Gibraltár és Dél-Afrika - mondta Vágó Lászlóné, a Szan-Dia FSC vezetője. - A kanizsai táncosok 29 gyakorlattal lépnek a szakértő zsűri elé.

Zalaegerszegről a Maxima Életmód Klub 20 fővel lesz jelen, és az ugyancsak megyeszékhelyi Press Dance indulói 12 társastáncossal képviseltetik magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!