Sport

2013.01.11. 15:28

Vasárnapi kihívások

Zalaegerszeg - Az esztendő első élvonalbeli kettős kosárlabda mérkőzését rendezik a zalai megyeszékhelyen, ám ezúttal nem szombaton, hanem vasárnap lép pályára a ZTE NKK és a Zalakerámia-ZTE KK együttese.

Kerkai Attila

A megszokott koreográfia viszont nem változik, vagyis előbb (16.15 órától) a ZTE NKK  női csapata  következik, méghozzá  az Uniqua Euroleasing Sopron ellen.  Az elmúlt esztendőkben  e párosításhoz mindig oda lehetett biggyeszteni, hogy "a bajnok érkezik". Most viszont  a Győr  a címvédő, viszont a Sopron eddigi szereplése azt sejteti: hamarosan visszaül a "trónra".

Gáll Tamás, a ZTE NKK vezetőedzője nem  is  akart  kincstári optimizmussal közelíteni a mérkőzéshez, s meglehetősen egyértelműen fogalmazott   az esélyekkel kapcsolatban.

- Azt gondolom, nincs sok esélyünk ezen a találkozón, hiszen a Sopron  jelenleg magasan a legerősebb csapat a mezőnyben, mert nincs gyenge pontja - mondta érdeklődésünkre. - Cserny Réka és Amber Holt  a soproniak két új igazolása, de Johnson, Fegyverneky  vagy  Milovanovic sem egyszerűen jó játékosok, hanem idehaza sztárkosarasok. A héten öt-öt elleni edzést csak keveset tudtam vezényelni, hiszen Horváth Zsófi achillese begyulladt.  Vida Anna  már edz, játszani is fog, de nem tudom, hogy mennyit. Apró dolgokban viszont bízom, például, hogy alacsony szerkezetben  megnehezíthetjük az ellenfél dolgát.

 

Kedden történt: elzárás után az egerszegi Donald Copeland (4) hagyja faképnél Polyák Lászlót. Csak altattak a vendégek? (Fotó: Pezzetta Umberto)

 


A Zalakerámia-ZTE KK férfi csapatának  a keddi kupacsata után ismét a Nyíregyháza lesz az ellenfele. Vasárnap 18.30 órától viszont a  bajnoki találkozón biztosan egy másik arcát mutató  szabolcsi csapat   fut ki a pályára.  Az  feltétlenül jó, hogy a  a zalaiak is tisztában vannak mindezzel. 

- Azt hiszem altattak minket a nyíregyháziak kedden, úgyhogy tudjuk mi is, hogy a vasárnapi már egy egészen már mérkőzés lesz - nyilatkozta Völgyi Péter, a ZTE KK szakmai igazgatója. - A fiúkkal is tudatosítottuk ezt, hiszen  ellenfelünk idegenben nem szokott harmincöt ponttal kikapni, mint tette ezt kedden. Sőt, igencsak szoros csatákat játszott  eddig, s azt se felejtsük el, hogy az alapszakasz első körében huszonkét ponttal kaptunk ki Nyíregyházán. Vagyis tudjuk, hogy mire képes ellenfelünk, de  hazai pályán nyerni kell. 

Kedden nem játszott térdsérülése miatt Teo Simovic, vasárnap viszont már számíthat a szlovén center játékára az egersztegi csapat. 
A kettős mérkőzés apropóján a két egerszegi klub és a Vöröskereszt véradónapot tart a sportcsarnokban, 14 és 18 óra között. 






A ZTE NKK női együttesénél nem tettek le a keret megerősítéséről. Megtudtuk, hogy előbb egy magyar  játékos, majd  egy szerb kosaras is a célkeresztjükbe került, de a szerződtetésük meghiúsult.  Gáll Tamás  elmondta, napirenden van az igazolás témája és a bajnoki középszakaszra új játékos érkezhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!