Sport

2012.12.21. 20:02

Távozott a rutin is...

Zalaegerszeg - A tavalyi bajnokságban az 5. helyet szerezte meg a Páter Fit Well Nagypáli együttese a női labdarúgó-bajnokság élvonalában. Az idei idényre, ha nem is ismétlést, de a jó középcsapat pozícióját szerették volna elérni.

A sors viszont közbeszólt, így az őszi zárást követően a  kilencedik,  osztályozós helyen áll a zalai csapat.

- Szereplésünket döntő módon befolyásolta, hogy öt játékosunk közvetlenül a rajt előtt távozott tőlünk - hangoztatta Péter Zoltán,  a csapat edzője.
- Volt aki munkahelyi elfoglaltság miatt döntött így, akadt olyan játékos, aki úgy  határozott, hogy  befejezi a játékot, s nem indokolta, miért...  Ketten súlyos sérülés miatt nem szerepelhettek az ősz során. Gyakorlatilag új csapatot kellett építeni. A rutin távozott, kényszerből a helyükre fiatalokat tudtunk bevetni. Az erőviszonyok ismeretében tudtam, hogy az  idén a kiesés ellen küzdünk. A rutin mellett az edzéslátogatottság is kívánni valót hagyott maga után. Amatőr csapat lévén,  meg kellett értenem, hogy a vidéki főiskolás lányok számára első a tanulás. Ami pozitív volt az ősz során, hogy a vezetés, ha szűkösen is, de biztosította a működéshez szükséges anyagi forrásokat.
Pete Júlia is biztos pontja volt az ősszel az együttesnek, de kevesen maradtak a nagypáli lányok és a rutin is hiányzott olykor (Fotó: Katona Tibor )

Az edző által elmondottakat támasztják  alá a csapat eredményei. A nagyon jó képességű csapatok, mint például az MTK, a Viktória, Hegyvidék és a többiek alaposan elpáholták a zalai együttest. Ami fájó, hogy pontot vitt el az újonc Csepel is Zalából. A riválisok közül a Szegedet itthon legyőzték,  a Nyíregyházát  pedig idegenben. Itt meg kell állni, ugyanis közben a szabolcsi csapat visszalépett a bajnokságtól, ami érzékenyen érintette a zalaiakat, mivel pontokat vesztettek el. Aztán egy bravúrral megelőzte  a Nagypálit a másik rivális, a  Szeged együttese is.

- Négy forduló van hátra az alapszakaszból - folytatta Péter Zoltán. - Ebből egyszer szabadnaposak vagyunk, és  az éllovas MTK ellen nincs esélyünk. Az UTE-t hazai pályán koncentrált játékkal legyőzhetjük, a  kulcsmérkőzés pedig a Szeged elleni idegenbeli találkozó lesz. Utána jöhet a rájátszás. A 9. helyről mindenképpen szeretnénk előbbre lépni. Igaz,  idén nincs egyenes ági kiesés az élvonalból, de osztályozót kell játszani a másod osztály második helyezettjével. Nem szeretnénk ebbe a helyzetbe kerülni, mivel ott már tényleg bármi megtörténhet.




Péter Zoltán abban bízik, hogy a csapat játékoskerete a téli szünet során nem csökken tovább. A szakvezető reménykedik, hogy a nyáron távozók közül lehet még visszatérő, és a sérültek is felépülnek, és kiharcolják a bent maradást. Bagyis, Zalának továbbra is lesz élvonalbeli labdarúgócsapata, legalább a nők mezőnyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!