Sport

2012.12.14. 16:36

A ZTE KK az Albát, a Vasas a ZTE NKK-t fogadja

Zalaegerszeg - Élvonalbeli kosárlabda csapataink közül szombaton a hazai pályán szereplő Zalakerámia-ZTE KK férfi együttese lesz a nehezebb helyzetben, hiszen a listavezető Alba Fehérvárt fogadja. A ZTE NKK viszont idegenbe utazik, a sereghajtó Vasashoz.

Kerkai Attila

A Zalakerámia-ZTE KK férfi kosarasai szombaton 18.30 órától az Alba Fehérvár együttesét fogadják, mégsem ők az esélyesek. A fehérváriak eddigi szereplése meggyőző (10-2-es győzelmi mutató), de az is igaz, hogy az eddig lejátszott 12 mérkőzéséből 9-et hazai pályán játszott, a  fehévári csarnok később esedékes felújítási munkálatai miatt.

- A listavezető érkezik és nem véletlenül áll az élen Braniszlav Dzunics csapata - állapította meg Völgyi Péter, a ZTE KK szakmai igazgatóka. - Tíz azonos képességű játékossal rendelkeznek, agresszív, gyors kosárlabdát játszva, amivel általában felőrlik az ellenfeleket. Kicsit aggódom is, hiszen csapatomban az egyik legfontosabb ember, Teo Simovic játéka térdproblémák miatt  kérdéses. Jelen pillanatban nem tudom, hogy pályára léphet-e. Mindenesetre lassítani kell a fehérváriak játékát,  ennek kell az alapnak lenni, és persze a lepattanó párharcban sem szabad alulmaradni, mert ha igen, kikapunk.

Vereségre készülni eleve nem lehet, és Völgyi Péter is úgy kalkulál: ha együttesének a harci kedve a legkisebb  mértékben is lankadna, akkor azt a szombati ellenfél kegyetklenül kihasználná.

- Mivel a fehérváriak eddig kevesebbet játszottak idegenben, talán most sebezhetőbbek távol az otthonuktól. Éppen ezért semmit sem adunk fel, de tisztában vagyunk az ellenfél erényeivel. Bárki ellen is játszanak, Dzunics nem enged a rotációjából, kemény feladat vár ránk - tette még hozzá Völgyi Péter.

Simovic-ziccer a Sopron elleni meccsről. A center játéka kérdéses. Fotó: Katona Tibor

A ZTE NKK női együttese ugyancsak 18.30-tól lép pályára, a Vasas otthonában. Gáll Tamás vezetőedző óhatatlanul is visszapillantott a szerdai, DKSK elleni mérkőzésükre.

- A miskolciak nagyon jól játszottak, de a nagy különbségű győzelmükhöz persze a mi asszisztálásunk is kellett  - utalt a 81-52-es vereségükre. - Az ellenfél minden hibánkat kihasználta, de most már a következő ellenfélre kell koncentrálni. A Vasas még nem nyert, de volt már, hogy szenvedtünk ellenük. Magunkat kell legyőznünk, és csak  saját magunkban szabad  bízni, s ha így lesz, nyerhetünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!