Sport

2012.09.11. 17:17

Martina az ifi Eb után már a vb-re készül

Zalaegerszeg - Molnár Martina, a ZTE SK utánpótlás-válogatott súlyemelője jelenleg éppen két világverseny között van. Az ifjúsági Eb-n a hatodik helyen zárt, amivel kivívta a lehetőséget, hogy a korosztály világbajnokságán is induljon.

Kerkai Attila

Jelenleg a Bukarest-Zalaegerszeg-Kassa "háromszög" egerszegi "csücske" jelenti a munka színterét Molnár Martina számára. Aki bár még csak 16 esztendős, de már megannyi korosztályos magyar rekord áll a neve mellett. Nem véletlen, hogy a ZTE SK tehetsége is tagja volt a magyar csapatnak, amely a bukaresti ifjúsági Eb-n vett részt, ahol Molnár Martina 179 kg-os összetett eredménnyel (79, 100) a +69 kg-os súlycsoportban a hatodik helyen végzett. Most újra itthon készül, mert hamarosan utazik - a kassai ifi vb-re. 

- Tavaly már ott lehettem az ifjúsági kontinensvetélkedőn, akkor a kilencedik helyen végeztem, de még nagyon fiatal voltam - jegyezte meg, mielőtt nekilátott volna a minapi újabb edzéshez.

- Sőt, ez a hatodik helyezés azért is jó, mert még jövőre is ebben a korosztályban szerepelhetek, úgyhogy van időm  erősödni. Viszont annak örülök, hogy indulhatok a Kassán rendezendő ifjúsági vb-n, ugyanis a szövetség vezetői úgy döntöttek: aki az Eb-n a hat között végez,  a világbajnokságra is kiviszik.  

A kassai viadalon egy újabb kihívás vár Molnár Martinára. Ha ugyanis ott is jól emel, akkor még egy lépcsőfokot ugorhat. A cél az idei junior Eb-re való kijutás. De nézzük, miként sikerülhet.

- A bukaresti verseny előtt kétszer kéthetes edzőtáborban voltam, ami nagyon hasznos volt, de kissé fáradtan versenyeztem az Eb-n - árulta el a 188 kg-os egyéni rekorddal rendelkező fiatal.

- A szakvezetés ígérete szerint, ha sikerül a 190 kg-os összetett eredményt elérnem, akkor kivisznek a decemberi Izraelben sorra kerülő junior Eb-re is. Én hiszek benne, hogy sikerülhet, ha a körülmények is adottak lesznek.
 
Molnár Martina tehetségére jellemző, hogy 2010 óta emel versenyszerűen a ZTE SK kötelékében, de már számos sikert ért el a bajnoki címektől kezdve a rekordokig.

 


RIÓIG AKÁR MEG SEM ÁLLNA...

Maradva a városoknál, a  Báthory SZKI 10. osztályos szakácstanulója naná, hogy egy  Rio de Janeiro-i  utazásban is komolyan "benne" lenne...
 
- Valóban  az az álmom, hogy ott legyek a következő nyári olimpián. Ha a fejlődésem töretlen marad, mindez összejöhet. Mindenesetre azt szeretném, hogy az utolsó pillanatig legyen esélyem az olimpiai kiküldetésre, ha pedig kijutnék, az maga lenne a csoda - szólt már a távolabbi terveiről is.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!