Sport

2012.06.06. 20:36

Tájfutók érmei a diákolimpiáról

A zalai versenyzők közül Porgányi Anna és Fekete Ágoston állhatott fel a dobogóra.

Kerkai Attila

A Vértes-hegységben rendezték meg az országos diákolimpia döntőjét és a zalaiak ezúttal sem maradtak érmek nélkül.

Az idén Csákvár és Csákberény fogadta a több mint 550 diákot, akik a 3 versenyszámban mérhették össze tudásukat. Az érmesek mellett az első hat helyezett diák részesült díjazásban. A rövidtávú futamban a nagy létszámú kategóriákban izgalmas versenyek zajlottak, ahol jól szerepeltek a zalaiak is. Az NB III-as korcsoportban induló Porgányi Anna (N. Batthyány) nagyszerű futással a dobogóra állhatott és a bronzérmet vehette át. Két korcsoporttal feljebb Simon Alexandra (Z. Zrínyi) mindössze 2 másodperccel csúszott le a dobogóról és végzett a 4. helyen.

A rövidtávon megyei csapatok indultak, zalai szempontból kellemes meglepetést hozott a női váltó versenye. A Simon Cintia (Z. Landorhegyi), Simon Alexandra (Z. Zrínyi), Porgányi Anna (N. Batthyány) összeállítású csapatban mindhárman nagyszerűen futottak és a legjobb vidéki csapatként minimális különbséggel szorultak le a dobogóról és szerezték meg a 4. helyet.

A diákolimpia 3. futama a klasszikus távot jelentette és a legjobb zalai eredmény Fekete Ágoston (Z. Izsák) nevéhez fűződik a IV. korcsoportban: szinte hibátlan futással teljesítette a pályát, és az erős mezőnyben a 3. helyen végzett. A leányoknál Porgányi Anna (N. Batthyány) ezúttal is a dobogóért szállt harcba, de szoros versenyben ezúttal a 4. helyen zárt. A leányok VI-os korcsoportjában Gömbös Szilvia (Z. Ady) élt a technikásabb pálya nyújtotta lehetőséggel és jó futással a 6. helyet szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!