Sport

2012.05.31. 02:26

Eb és vb is vár Tompára

Zalaegerszeg - Az utóbbi időben remekül szerepelnek a megyeszékhelyi birkózók. Ennek köszönhető, hogy a két női versenyző, Tornyos Dorina és Kőrösi Kitti után Tompa Miklós is korosztályos válogatott lett.

Bóbics László

A tehetséges fiatalember az ifjúsági korosztály utolsó válogatóján is nagyszerűen teljesített, és a 63 kg-osok között győzött. Pedig az erőpróbára már csak a legjobbak utaztak el, akik beleszólhattak még a válogatottság kérdésébe.

- Az első mérkőzésen Miki egy kecskeméti fiatalembert győzött le - mesélte Gerencsér Zoltán edző. - Ez meglehetősen fontos győzelem volt, mert ő volt az egyik nagy ellenlábas. Végül sima, kétmenetes találkozón nyert. Az ifjúsági kötöttfogású válogató nemzetközi verseny volt, s egy horvát fiatalember következett, akit technikai tussal sikerült legyőznie. A döntőben pedig egy hazánkban tanuló japán fiú következett, akiről tudni kell, hogy ő lesz hazája korosztályos válogatottja a 63 kg-osok között. Ezen a meccsen már jóval nagyobb volt a küzdelem, de Miki taktikus birkózással újra nyert, s így a kaposvári erőpróba legjobbja is ő lett kategóriájában. A győzelemnek köszönhetően egyértelműen bizonyított, s a válogatási elvek alapján ő képviselheti hazánkat az Eb-n és a vb-n. A kontinensviadalra július 23-tól, a lengyelországi Katovicében kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!