Sport

2012.05.02. 05:38

Asztalitenisz: itthon kell majd figyelni...

Nagykanizsa - Az asztalitenisz női Extra Ligában a két győzelemig tartó rájátszás első találkozóját elveszítette a budapesti Statisztika otthonában a Kanizsa Sörgyár csapata.

Benedek Bálint

Statisztika I.-Tompa Ingatlanforgalmi Kft. Kanizsa Sörgyár SE I. 6:4
Eredmények (elöl a hazaiak): Kakuszi, Hepke-Németh, Csáki 3:0, Bándó-Németh 3:0, Kakuszi-Csáki 3:2, Hepke-Carey 1:3, Bándó- Csáki 3:0, Hepke-Németh 2:3, Kakuszi-Carey 3:2, Hepke-Csáki 2:3, Bándó-Carey 1:3, Kakuszi-Németh 3:1.


A nyolccsapatos élvonal pontvadászatában a sörgyáriak a 6. helyen végeztek, s a két győzelemig tartó rájátszásban a hetedik Statisztikával játszanak. A párharc nyertese ezután az 5-6. helyért, míg a vesztese a 7-8. helyért küzd tovább. Az asztalitenisz szövetség először szervezett rájátszást, hogy a csapatok még többet játszhassanak.

A kanizsaiak szempontjából a mérkőzés a lehető legrosszabb módon kezdődött, a Statisztika alaposan elhúzott, előbb 4:1-re, később 5:2-re is vezetett. Az elején csak Carey játszott biztatóan, ekkor még egy súlyos vereség is benne volt a pakliban . A végjátékban Csáki és Németh is felébredt, s utóbbi pingpongos már a döntetlenért játszott. Németh ahogy várható volt, ezúttal is mindent megpróbált, de nem sikerült a bravúr. Viszont a mérkőzés hőse egyértelműen Charlotte Carey volt, aki nagyon magabiztosan játszott, a harmadik mérkőzés is a kezében volt, ám a döntő szettben sajnos mégis kikapott.

A sörgyáriak május 3-án (csütörtök) 18.30-kor a Bolyai-iskolában visszavágón fogadják a Statisztikát.

Jakabfi Imre csapatvezető: Rendkívül izgalmas, magas szintű mérkőzést játszottunk. Remélhetőleg a visszavágón sikerül olyan arányban nyerni, hogy a csapat az ötödik helyért játszhasson. A hazai pálya előnye mellett a várva várt sikerért mindhárom játékosunknak a maximumot kell majd teljesíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!