Sport

2012.04.21. 06:29

Sakk: a második és az utolsó...

Nagykanizsa - Az NB I-es sakkbajnokság címvédője, az Aquaprofit NTSK csapata vasárnap 11 órakor a sereghajtó, budapesti Vasas SC együttesét fogadja a könyvtárban. A zalaegerszegi Csuti Hydrocomp a tabellaszomszéd Decs otthonába látogat.

Benedek Bálint

A kanizsaiak  egyelőre a szombathelyiek mögött négypontos lemaradással a második helyen állnak. A mostani mérkőzéssel együtt már csak három forduló van vissza a bajnokságból, így az Aquaprofit NTSK főszponzorának elnöke, Nádasi Tamás szerint elérkezett az idő, hogy jobban csökkentsék a különbséget, s ha lehet el is tüntessék azt.

- A nagy múltú, szebb napokat is látott fővárosi Vasas gárdája lesz a vendég, akik valószínűleg az anyagi problémáik miatt vesztegelnek a kieső helyen - mondta Nádasi Tamás. - Ezen a hazai találkozón elsöprő diadalban bízunk, remélhetőleg a játékosaink koncentrálni fognak.


A dél-zalaiak a sakkparti előtt felköszöntik a 75 éves születésnapját ünneplő Portisch Lajost.

Az egerszegiek anyagi helyzete semmit sem változott a közelmúltban, így hazai csapattal ülnek asztalhoz. A gárda egyik erőssége, Horváth Ádám Közel-Keleten vendégszerepel, így tovább gyengültek.

- Az erőviszonyokat figyelembe véve a Decsnek jelenleg jobb csapata van - fogalmazott Horváth Tamás a Z. Csuti Hydrocomp szakmai igazgatója. - Több jó légióssal rendelkeznek, megpróbálunk tisztességgel helytállni a vasárnapi meccsen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!