Sport

2012.01.31. 16:03

Sakk: bajnok akar lenni a címvédő

A sakk NB I-ben mind a két zalai csapatunk elégedett a legutóbbi kör után. A címvédő Aquaprofit rangadót nyert Pakson, a Z. Csuti Hydrocomp pedig nagy küzdelemre kényszerítette a listavezető szombathelyieket.

Bóbics László

A két zalai csapat közül a kanizsaiak jelenleg érthetően csak akkor lennének elégedettek, ha ismét ők lennének a bajnokok. Jelenleg a Haladás 5 pont előnnyel vezet előttük, de...

- Kétségtelen, hogy ez a bajnokság sokkal szorosabb lesz mint a tavalyi - jelentette ki Papp Nándor, a dél-zalaiak csapatvezetője. - A játékosoknak és a vezetésnek az a célja, hogy ismét miénk legyen az aranyérem. Pakson színvonalas találkozón 7:5-re győztünk. Fogalmazhatunk úgy is, hogy rangadót nyertünk. A Duna-partiak erős csapattal ültek asztalhoz. Érthetően örülünk, de még sok nagy csata vár ránk. A sorsolásunk könnyebbnek látszik mint a jelenlegi listavezető Haladásé, de 5 pont előny nem kevés. Ennek ellenére optimisták vagyunk és azt várjuk, hogy a folytatásban mi ugrunk az élre és a végelszámolásnál is ott leszünk.

Az Aquaprofit NTSK sakkozói nem mindennapi szereplésről beszélhetnek. Sorozatban a 42. meccsüket nyerték meg. Legutóbb 2008. március másodikán kaptak ki (7:5), Egerszegen a Csutitól.


A Z. Csuti-Hydrocomp hatszoros bajnokcsapatánál meglehetősen sok a gond. A klub anyagi helyzete továbbra sem rózsás. Most kamatozik az a sok munka, amit a fiatalok képzésére fordítottak az elmúlt években. Gyimesi Zoltánt, Sax Gyulát és Horváth Józsefet leszámítva helyi kötődésű sakkozókkal ültek asztalhoz a Haladás ellen. Ennek ellenére szoros volt a meccs, hiszen minimális különbséggel, 6.5:5.5-re nyertek a vasiak.

- Elégedettek lehetünk az eredménnyel - fogalmazott Horváth Tamás, a Z. Csuti szakmai igazgatója. - Jó csapat ellen jó meccset játszottunk. Egy-két partit kiemelve szólni kell Horváth Ádám győzelméről. A tőle már megszokott hullámzó játékból okos lépésekkel ő jött ki jobban. Horváth József pedig szoros meccsen kapott ki attól a Bánusz Tamástól, aki szeretett volna Pécsről Egerszegre igazolni, de ezt sajnos anyagi okok miatt nem engedhettük meg magunknak. Bánusz remekel a bajnokságban, öt mérkőzésből 4.5 pontot szerzett. A fiataljaink helytálltak, így a vereség ellenére nincs ok panaszra.

Az egyetlen győzelmet Horváth Ádám könyvelhette el. A tehetséges fiatalember így fogalmazott:
- Elég hullámzó volt a játék. Volt, amikor Kovács, máskor meg én álltam jobban. A végére tisztelőnybe kerültem és ezt sikerült győzelemre váltanom. A csapat teljesítményével elégedettek lehetünk, a listavezőt megszorongattuk. Ez a mi helyzetünkben nem egyszerű dolog.

Szakmai berkekben arról beszélnek, hogy a Z. Csuti Hydrocomp hatszoros bajnok NB I-es csapata a neves fürdővárosba, Hévízre teszi át a székhelyét. Az utánpótlásképzés központja  viszont továbbra is a neves névadó, Csuti bácsi szülővárosában,  Zalaegerszegen maradna. Az ügyben folynak a tárgyalások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!