Sport

2012.01.31. 15:42

Jönnek a legjobbak: az év zalai sportolóit köszöntjük

Csütörtökön 16 órától a megyeszékhelyi Piccolo vendéglőben köszöntjük az elmúlt esztendő legjobb teljesítményt nyújtott zalai sportolóit. A több évtizedre visszanyúló esemény legjobbjait évről évre a sportújságírók és a szakemberek véleménye alapján választják. A rendezvényt a Zalai Hírlap szervezi.

Bóbics László

Ezúttal a felnőtteknél a hölgyek mezőnyében megyénk egyetlen olimpikonja, Kálovics Anikó (Zalaszám ZAC) kapta a legtöbb voksot. A férfiaknál pedig Balogh Csaba, az Aquaprofit NTSK sakkozója nyert, aki a bajnoki cím mellett a remekül szereplő magyar válogatott tagjaként világversenyeken is rendre kiemelkedőt produkált.


A juniorok mezőnyében Némethy Zsófia (Zalaszám ZAC) atlétája veheti át a korosztály legjobb női sportolójának járó serleget. A fiúknál Borsos Bence, a keszthelyi futócéllövők egyik nagy reménysége, sokszoros magyar bajnok és Európa-bajnoki dobogós kap majd kitüntetést. Az ifjúsági lányoknál a rendkívül tehetséges úszó, Szabados Réka (Europtec Zalavíz ZÚK) kapta a legtöbb voksot. A fiúknál az elmúlt évben is kimagaslót produkáló, de a napokban éppen országos csúcsot futó Szűcs Valdó (Zalaszám ZAC) lett a legjobb. A reményteljes fiatalember a honi gátfutás egyik nagy egyénisége lehet, ha továbbra is így fejlődik.

A serdülőknél, a lányok mezőnyében a ZTE SK súlyemelője, Molnár Martina vitte el a pálmát. A fiúknál pedig Ostrom Bálint, a megyeszékhelyi férfi tekézők nagy reménysége.

A csapatversenyt a ZTK FMVas együttese nyerte, így övék lesz a díszes serleg.

A csütörtök délutáni (16 óra) eseményre ezúttal is meghívjuk a legjobbakat, edzőiket, klubjuk vezetőit, elöljáróit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!