Sport

2011.10.14. 06:09

A legjobb junior: Mihovics Szabina magabiztos sikere az ob-n

Nagykanizsa - Az NTE 1866 judo szakosztályának versenyzője, a 19 éves Mihovics Szabina esélyt sem adott ellenfeleinek a ceglédi U23-as magyar bajnokságon, ahol két mérkőzést megnyerve állhatott fel a dobogó csúcsára.

Benedek Bálint

A junior korú kanizsai, Mihovics 63 kg-ban mérlegelt, ám a csoportból kiemeltként léphetett tovább. Először az elődöntőben lépett szőnyegre, ahol kezdésként jó szokása szerint egy villámgyors mozdulattal, karfeszítéssel győzte le paksi ellenfelét. Ugyanilyen elánnal küzdött a döntőben is, így a miskolci judokával is viszonylag gyorsan elbánt, így megszerezte a magyar bajnoki címet.

- Ez volt a realitás, Szabina pedig nagyszerűen megoldotta a feladatot - vélekedett a bajnoki cím megszerzése után Mester Józsefné, az NTE 1866 judo szakosztályának edzője. - Ebben a korosztályban a legjobbak ellen bebizonyította, hogy még mindig van benne erő és kitartás.


A cselgáncsozó kevés időt tölt a kanizsai nevelőegyesületénél, hisz szeptember óta a budapesti Rendőrtiszti Főiskola hallgatója. Ennek megfelelően az edzések jó részét a Központi Sport Iskolában (KSI) tölti, de rendszeresen részt vesz a Preiszler Gábor edző vezette junior válogatott tréningjein is.

- Nagyon jól érzem magam a fővárosban, hiszen rendszeresen velem azonos súlycsoportban szereplő partnerekkel készülhetek - mondta Mihovics Szabina. - Ettől függetlenül kéthetente Nagykanizsára hazajárok, mert az itthoni edzések és a hangulat hiányzik.

A remek formában versenyző judokára rövidesen újabb nagy kihívás vár: november 3-án a junior korcsoport világbajnokságát a dél-afrikai Fokvárosban rendezik meg. Mester Józsefné szerint bár a mezőny erős, a brazilok, a japánok és a hollandok is megnehezíthetik Szabina dolgát, pontszerző hely megszerzésében ennek ellenére bízik.


Töretlen fejlődés
A tehetséges versenyző már jó pár éve a dél-zalai város sportjának egyik meghatározó egyénisége. Fejlődése töretlen és ennek következtében az eredményei egyre jobbak. Köszönhető tehetségének és a jó szakmai munkának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!