Sport

2011.05.28. 16:05

Két zalai siker a sakkfesztiválon: Erdős mellett Mádl és Németh is nyert (frissítve)

Lezárult az egy hétig tartó sakkfesztivál Zalakaroson. A 30. Zalakaros Kupa-Aquaprofit Nyílt Férfi és Női Egyéni Bajnokság nemzetközi mezőnyében a férfiaknál Erdős Viktor, a nőknél a Z. Csuti olimpikonja, Mádl Ildikó nyert. A B csoportban az egerszegi Németh András szerzett elsőséget.

zaol.hu


A kilencfordulós versenyen, mely a múlt pénteken kezdődött, 13 ország összesen 153 játékosa (85 A csoport; 68 B csoport)vett részt, az eredményhirdetésre nem sokkal 3 óra után került sor szombaton. 

A 30. alkalommal megrendezett versenyen a legmagasabb Élő pontszámmal rendelkező Erdős Viktor 7 ponttal végzett az élen az A csoportban, ahol a nőknél a csutis Mádl Ildikó lett az első. Az Aquaprofit Nagykanizsai Tungsram Sakk-Klub játékosai közül  Bérczes Dávid  hatodik, Gonda László a kilencedik, Medvegy Zoltán  a tizenegyedik lett.
A korábbi zalai játékos, Rapport Richárd 6 ponttal a tizedik.
A B mezőnyben az egerszegi Németh András zárt az élen, s a dobogó utáni helyeket is megyeszékhelyi játékosok szerezték meg:  Nagy Kristóf  a negyedik, Bubits Bence az ötödik lett.

Végeredmények A csoport:

férfiak:
1. Erdős Viktor 7 pont
2. Varga Zoltán 6,5 
3. Alekszandr Danyin (orosz) 6,5 


nők:
1. Mádl Ildikó 5
2. Varga Melinda 4 
3. Medvegyné Balogh Emese 3


Végeredmények B csoport:
1. Németh András 7.5
2. Horváth Kálmán 7
3. Helmut  Waller 6.5
4. Nagy Kristóf 6.5
5. Bubits Bence 6 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!