Sport

2011.05.18. 18:00

Feledhetetlen találkozás: Federer, Totti és a zalaiak

Ezek azok a pillanatok, melyeket az ember felejthetetlen élményekként emleget: a ZTE Tenisz Klub vezetői és tagjai közül hárman is ott voltak a múlt héten véget ért római tornán, s olyan világnagyságokkal „randevúztak”, mint Novak Djokovic vagy Roger Federer.

Kerkai Attila

Éppen az örök városban készült képeket válogatta dr. Sárváry Péter, a ZTE TK elnöke, ugyanis a Rómában szerzett élményeikről ő mesélt nekünk. Legelőször is az „követel” magyarázatot: egy ilyen rangos tornán miként tudtak személyesen is találkozni a világsztárokkal.

- Azt tudni kell, hogy a római tenisztorna a Grand Slam-viadalok után úgy a női, mint a férfi vonalon is a legerősebbek közé tartozik, ezért nem hiányoznak róla a legnagyobb sztárok - kezdte beszámolóját dr. Sárváry Péter. - Természetesen a személyes ismeretség most is döntőnek bizonyult abban, hogy sikerült összefutnunk edzéseik alatt a legnagyobb sztárokkal. Klubtársunk, Papp Zoltán fia, ifjabb Papp Zoltán ugyanis a profi férfi teniszezők szervezete, az ATP World Tour sorozatának menedzsere, ennélfogva remek kapcsolatot ápol a játékosokkal.

A ZTE TK részéről tehát az elnök mellett Papp Zoltán és dr. Péter József is találkozott a most már világelső és Rómában is győztes szerb Novak Djokovic-csal, továbbá a korábbi „egyeduralkodó” svájci Roger Federerrel. Utóbbival való találkozásnak külön története van, hiszen nem csak az egerszegiek szerettek volna szót váltani vele...

- Éppen Federer edzésére érkeztünk, amikor megjelent Francesco Totti, az AS Roma futballcsapatának kapitánya és családja. Talán nem árulok el nagy titkot vele, hogy ez a találkozás micsoda felhajtással járt - elevenítette fel ezt a sztorit dr. Sárváry Péter. - A két sztár szépen elbeszélgetett egymással a pálya mellett, majd az edzés végén egy rövid ideig velünk is szót váltott Federer. Egyébként nagyon közvetlen volt velünk, ahogy Novak Djokovic és a többiek, persze ifjabb Papp Zoltán jelenléte volt a döntő ebben is. Ami a különleges volt számunkra, hogy bepillanthattunk egy kicsit a kulisszatitkokba egy ilyen hatalmas volumenű torna kapcsán, de túl sok titokkal nem szolgálhatunk. A televízióból megismert sztárok a hétköznapokon egyszerű emberek, akik teszik a dolgukat, egy valamiben viszont különlegesek: fantasztikusan tudnak teniszezni.
 


A zalai küldöttség sportszakmai szempontból is hasznos túrán jutott túl, ugyanis ott voltak a Rómában remekül menetelő, a legjobb nyolc közé jutott Arn Gréta mérkőzésén is, amikor az orosz Kuznyecovát verte.

- Gréta utóbb elmondta, nagyon sokat jelentett neki, hogy hallotta a buzdításunkat, később persze már arról is beszéltünk, mikor látogat Zalaegerszegre - említette a ZTE TK elnöke. - Megígérte, hogy a nyáron sort kerít erre, amennyiben lehetősége nyílik rá. A jelenleg legmagasabban jegyzett magyar női teniszezőnő reményeink szerint egy bemutatómérkőzést játszik nálunk. Azon még nem gondolkodtunk, hogy kivel, de biztosan segítségünkre lesz ebben Keller László, klubunk edzője, aki egyben a női válogatott szövetségi kapitánya is...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!