Sport

2011.02.22. 07:14

Súlyemelés: a ZTE SK három sportolója a válogatottakban

Éledezik a súlyemelősportág is, amit jelez, hogy megkezdődött a kiválasztó versenyek idei sorozata, melyen indulási jogot lehet szerezni az országos vetélkedésekre.

Kerkai Attila

A 2011. esztendei súlyemelő évad új versenyrend szerint kezdődött, hiszen a Magyar Súlyemelő Szövetség döntése értelmében a diákolimpiai küzdelmek megyei szintű vetélkedéseit is a megyei szövetségek rendezik meg. Az új szisztéma szerint három selejtezőt bonyolítanak le és ezek eredményei alapján jelölik majd ki azokat a súlyemelőket, akik ott lehetnek az áprilisi országos döntőben. További változás, hogy a viadalok közül kettő egyben az országos csapatbajnoki küzdelmeknek is fordulója lesz.


A ZTE SK fiataljai a januári selejtezőn még nem vettek részt, a februárin, a csb-be is beszámító szombathelyi viadalon viszont már ott voltak. Az alapozás utáni időszak első súlyemelőversenyén a ZTE SK tagjai biztató eredményeket értek el:

Serdülők. 50 kg: Bognár Kristóf 105 kg (45-60). 62 kg: Takács Tamás 147 kg (67-80). Ifjúságiak. 77 kg: Kiss Máté 157 kg (70-87). Felnőttek. 85 kg: Bognár István 250 kg (110-140). 94 kg: Szanati Szabolcs 305 kg (135-170). 105 kg: Györkös Milán 240 kg (105-135).

Időközben napvilágot látott a válogatott keretek névsora is, és a ZTE SK három sportolóját is számításba vették ezekben. A Magyar Súlyemelő Szövetség javaslatára a MOB által is támogatott Héraklész-programba Szanati Szabolcs, Takács Tamás és Molnár Martina is bekerült. Közülük Szanati a még nagyobb támogatást élvező Csillag-programnak is tagja lett, míg két klubtársa a Bajnok-program előnyeit élvezheti a jövőben. Mindez a későbbiekben kamatozhat, főleg az edzőtáborozások terén, bár Szanati esetében ugyanez komoly gondot is jelenthet. Ő ugyanis munka mellett sportol, ám így is tagja annak a szűkebb létszámú keretnek, amely a jövő évi londoni olimpiai játékokra készül.


TOBORZÓ
A ZTE SK-nál gondolnak a jövőre is, legalábbis szeretnék, ha taglétszámuk bővülne. Várják a sportcsarnokban található új edzőtermükbe azon fiatalokat (fiúkat és lányokat egyaránt), akik szívesen megismerkednének a sportággal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!