Sport

2011.02.09. 19:26

Már jobban csúszik: egyre többen ismerik meg a térségben a jégkorongot

Valamivel több mint egy esztendeje igazgatja a megyeszékhelyi jégcsarnokot Vladimir Babic. Érkezésekor az utánpótlásképzés szélesítését ígérte, és a területen már vannak is szép eredményeik.

Bóbics László

A szlovák származású, ám szakmai berkekben már hazánkban is ismert fiatal szakember büszkén mondta el: érkezésekor 17 gyerek tartozott a klubhoz, melynek színeiben ma már közel ötvenen korcsolyáznak és hokiznak. 

- Négy korosztályos csapatot sikerült kialakítani és ez jelentős előrelépés – fogalmazott. – Folyamatosan járjuk a város és a térség óvodáit, iskoláit és megpróbáljuk népszerűsíteni ezt a szép sportágat. Azt hiszem, szakmailag sem kell szégyenkeznünk, mert a rendelkezésre álló játékosokból sikerült kihozni a maximumot. Ez persze nem jelenti azt, hogy tehetségeink    folyamatos fejlődéssel ne tudnának még ennél is jobb eredményeket elérni. A versenyző csapatunk, a 14 évesekből álló Dab-Titánok a 19 csapatos országos pontvadászatban a hetedik helyen várja a folytatást. 

 

- Melyik területen léptek a legnagyobbat előre?

- Az utánpótlás tornák szervezése terén, és ebben az évben itt további erőfeszítések várhatók. Március végén befejeződnek a bajnoki küzdelmek, s ezután elindul a nagyüzem a tornák területén. Számos meghívást kaptunk a térség különböző országaiból, nagyon sokat le is kellett mondanunk a feszes program miatt. Svájcba azonban mindenképpen elmegyünk, hiszen ott tavaly nyertünk egy versenyt és címvédőként kötelességünk tiszteletünket tenni. Az itthoni kínálatról majd a nevezések tisztázása után lehet érdemben beszélni, de az már biztos, hogy a nálunk még kevésbé ismert felnőtt női hoki is bemutatkozik majd, amikor hat csapatos erőfelmérőt rendezünk Egerszegen. Ezek az események nagyon fontosak a klubunk, de a város életében is. Az elmúlt esztendőben számításaink szerint közel ezer olyan fiatal, illetve felnőtt kísérő, szülő és sportvezető vett részt a különböző tornáinkon, akiknek zöme eddig azt sem tudta, hogy hol van Zalaegerszeg. Most már más a helyzet, szívesen jönnek újra és ők is várnak bennünket.

FELNŐTT VÁLOGATOTT MECCS IS LESZ

Kiss Zsolt, a megyeszékhelyi jégsport alapítvány egyik vezetője elmondta: a tervek szerint a világbajnokságra készülő magyar hokiválogatott április elején Zalaegerszegen fogadja majd a horvát nemzeti csapatot barátságos meccsen. - A hokiban érdekelt városok nagy csatát vívnak egy-egy válogatott találkozó rendezési jogáért -mesélte. -Az országos szövetség a tevékenységünket ismerte el azzal, hogy a horvátok elleni felkészülési meccset mi rendezhetjük meg.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!