Sport

2011.01.08. 05:27

Sakk: a labilis pénzügyi helyzet a főszereplő

Tegnap a Z. Csuti-Hydrocomp landorhegyi székházában rendezték meg az NB I-es sakkcsapat hagyományos évzáró-évnyitó ünnepségét.

Bóbics László

Az elmúlt év eredményeiről Horváth Tamás, az együttes szakmai igazgatója számolt be a jelenlévőknek. Kiemelte: anyagi lehetőségeikhez mérten jól helytálltak, a többnyire helyi játékosokra épülő csapat számos alkalommal a vártnál jobb eredménnyel rukkolt ki. Szakmai szempontból az is rendkívül fontos, hogy a töretlenül fejlődő utánpótláskorú játékosok közül többen is lehetőséget kaptak a klub NB-s csapataiban. Kitért rá: az új szezonban is a labilis pénzügyi helyzet játssza a főszerepet, tehát ebben a bajnokságban is többnyire önerőből gazdálkodik majd a Csuti.


Dormán László, a névadó szponzor első embere kiemelte: elégedett, mert erejéhez mérten jól teljesített az együttes. A fiatalok szállították a sikereket, és a sakkolimpián is képviseltette magát Egerszeg.

Az egyesület elnöke, Kiss Ambrus arról beszélt, hogy a Csutinál következetes és tudatos szakmai munka folyik. Ez lehet az egyik záloga annak, hogy az anyagilag nehéz helyzetben lévő klub hosszú távon is talpon tud majd maradni, s növelheti NB I-es éveinek számát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!