Sport

2010.07.22. 13:09

A spanyoloké a legjobb bajnokság, a magyar liga 58.

Az IFFHS, azaz a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet szerint a spanyol bajnokság a világ legerősebb ligája. A Soproni Liga az 58. helyen

zaol.hu

Minden júliusban elkészítenek egy felmérést a különböző bajnokságok erősorrendjéről, amely a csapatok hazai és nemzetközi szereplését is tükrözi. A jelenlegi viszonyok közt a dél-amerikai és az ázsiai ligák előretörőben vannak, míg a kelet-európaiak inkább visszaesőben.

A rangsor szerint az eddig éllovas angol Premier League hiába vezetett még az év elején 110 ponttal a spanyol Primera División előtt, júliusra a hispánok már 94 ponttal átvették a vezetést.

Eszerint a világ legerősebb bajnokságává nőtte ki magát a spanyol, amin persze lehet vitatkozni, hiszen csak hogy a legkézenfekvőbbet említsük az idei BL-döntőnek nem igazán volt spanyol résztvevője, igaz, legalább Madridban rendezték .

Ami Magyarországot illeti, nos: a bombaerős jemeni, és a virtuóz csapatokkal teli botswánai bajnokság mögött ott van a mi Soproni Ligánk is az 58. helyen. Öröm az ürömben, hogy például a KF Tiranát felvonultató albán bajnokság 19 hellyel hátrébb található a mienknél! Igaz a Tirana tovább ment az Európa Ligában a ZTE-vel szemben... Most akkor ki érti ezt az IFFHS-et?

A legjobb bajnokságok:

1. spanyol ; 2. brazil; 3. argentín; 4. olasz; 5. angol; 6. német; 7. francia; 8. perui; 9. chilei; 10. paraguay-i...56. botswánai; 57. jemeni; 58. magyar... 77. albán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!