Sport

2010.03.17. 19:32

Hinnant úgy érzi, befogadta a ZTE-család

Louis Hinnantet nem kell bemutatni egyetlen kosárlabdát szerető sportbarátnak sem, hiszen megalkuvást nem tűrő, csupa szív játékával, sztárallűröktől mentes magánéletével rövid idő alatt belopta magát a zalai szurkolók szívébe. A Kecskemét elleni mérkőzés után beszélgettünk a népszerű amerikai játékossal.

Urbanics Pál

- Louis, gratulálok az alapszakasz-győzelemhez! Elárulod a „titkot”?
- Nincs titok, egyszerűen az van, hogy mindenki, mindent megtett a csapatért. Óriási munka van ebben az alapszakasz-győzelemben, amihez valamennyien hozzá tudtunk tenni valamit magunkból. Ami engem illet – folytatja elcsukló hangon a játékos –, igyekeztem kizárni a külvilágot, hiszen a mérkőzés előtt három órával nagyon szomorú hírt kaptam otthonról; elhunyt a nagynéném. Megviseltek a történtek, mivel messze vagyok a családomtól és most még hazautazni sem tudok. Bízom benne, hogy minden rendben lesz otthon

- Nem vagy könnyű helyzetben
- Nem, de a fájdalom ellenére mindent meg fogok tenni a csapatért és a következő győzelmekért. Profi játékos vagyok.

- Egy profi játékos, aki már két éve Magyarországon él, imádják a szurkolói, példaértékűen viselkedik
- Nagyon örülök, hogy annak idején ide szerződtem. Nem túlzás, mára már második otthonomnak tekintem Zalaegerszeget. Úgy érzem, befogadott a "Zete-család", barátokra leltem itt, jól érzem magam a városban. Az egyetlen dolog, ami bánt, hogy távol vagyok a szeretteimtől, de ezzel minden profinak meg kell birkóznia.


- Mennyire fárasztó ez az évad?
- Életfilozófiám, hogy befektetett munka nélkül nincs siker. Igaz ez az élet minden területére. A mi győzelmeink a végigdolgozott edzések eredménye. De például az is nagy megtiszteltetés, hogy a szurkolók beszavaztak az All Star- gálára.

- Apropó szurkolók. Nem sok amerikai játékos készít a szurkolók számára blogot

- Ezzel csak megpróbálok visszaadni valamit a felénk áradó szeretetből, nagyon szívesen csinálom, csak sajnos mostanában kicsit fáradt vagyok odaülni a gép elé.


- Mire lehet elég ez az alapszakasz-győzelem? Mi a véleményed új csapattársadról, Chad Timberlake-ről?
- Egyelőre korai beszélni még a bajnokság végéről, ami tény, az első szakaszt megnyertük. Ebből kiindulva kell tovább építkeznünk Chad remek fickó, érti a játékot, hasznára lesz a csapatunknak, viszont még idő kell a bemelegedéséhez.


- El tudnád magad képzelni jövőre is ZTE-mezben?
- Nézd, az ember nem hagyja el a családját Persze ez még nagyon korai kérdés. Fiatal vagyok, nem tudom, milyen lehetőségek állnak még előttem. Ami biztos, másik magyar csapatban nem szerepelnék...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!