Sport

2009.12.03. 07:42

Rosszkor jött ez a vereség

Nagykanizsa (bb) – Az OB I B-s férfi vízilabda-bajnokság rangadóján hazai medencében az éllovas Heat Group Kanizsa csapata a második helyezett budapesti Neptun gárdájától kapott ki.

Péter Gyöngyi

Heat Group Kanizsa VSE– Neptun VSC 7-9 (1-2, 1-3, 2-1, 3-3)
Nagykanizsa, 40 néző.
Jv.: Tibai, Horváth M. OB I B-s férfi vízilabda-mérkőzés.

Kanizsa: Kiss Cs. – Virt, Bedő, Karácsony, Dene 1, Fábry 1, Kéri 1. Csere: Gulyás 3, Wiesner, Korbuly, Ujházi 1, Szabó. Edző: Szabó Gábor.

A találkozó első felében csak „kóstolgatták” egymást a csapatok, ugyanis egyik fél sem tudott betalálni. Az első akciógólt Kéri révén a haza iak jegyezték, ám innentől kezdve felgyorsultak az események. A vendégek előbb kiegyenlítettek, majd a vezetést is átvették. A folytatásban Ujházi már az első percben betalált, ekkor úgy tûnt felébredtek a hazaiak. Viszont nem örülhettek sokáig, mert érkezett is a fővárosi válasz. Sőt a dél-zalaiak hibáit kihasználva tovább nőtt a különbség, miközben Karácsonyék számos helyzetet kihagytak. A csapatok hullámzó játéka a fordulást követően sem változott, bár a hazaiak ismét felzárkóztak (20. p.: 4-5). Az utolsó negyedben viszont már hiába is küzdöttek Gulyásék, a végig szervezettebben játszó Neptun győzött. A vereséggel a Heat Group egy fordulóval az alapszakasz vége előtt visszacsúszott a tabella harmadik helyére. Az utolsó, tizedik fordulóban pénteken a kanizsaiak a Neptun vendégei lesznek. Az eredménytől függetlenül a „felsőháznak” már tagja a kanizsai legénység. Viszont ha idegenben nyernek, akkor az első helyen végeznek, a legrosszabb esetben pedig a harmadikon. Jók: Kiss Cs. Szabó Gábor: „Két különböző játékstílust képviselő együttes találkozása ezúttal nem nekünk kedvezett.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!