Sport

2009.09.25. 02:29

Bronzokkal fejezték be

Nagykanizsa (bb) - A Csónakázó-tó tükörsima vizén rendezték meg az elmúlt hétvégén az elektromos modellhajók országos bajnokságát, melyen ifjúsági és felnőtt versenyzők akkumulátoros hajói köröztek a háromszögletű pályán.

zaol.hu

A házigazda Canissa Modellező SE viadalán az időjárásra nem lehetett panasz, hisz csupán apró hullámok fodrozták a vizet, bár a kategóriánként eltérő nagyságú (26-47 centiméter hosszú) hajók ennek ellenére olykor csak pattogtak a vízen. A pilóták a stégről irányították a hajókat, futamonkét hatot és minden versenyző háromszor hat percig próbálkozhatott a háromszögletű pályán a lehető legtöbb kör megtételével. Személyenként a két jobb eredmény számított a végelszámolásnál: a megtett táv rangsorolta az indulókat.

- A precíz beállítás ezúttal is pozíciókat ért, a sebességnek ismét óriási szerep jutott, de a verseny hevében kemény ütközeteket és szép előzéseket is láthattunk - értékelt Lekszikov Zsolt, a szervező Canissa MSE elnöke. - Szerencsére komoly mezőny gyűlt össze, s külön öröm, hogy a szlovákok is tiszteletüket tették nálunk. Klubunk pedig fennállásának legsikeresebb évét mi mással is zárhatta volna, mint két bajnoki bronzéremmel.

A győztesek és a zalai dobogósok. Juniorok. Mini Eco Expert: 1. Katona Viktória (Budapest) 56 kör, 3. Drávecz Barnabás (Canissa MSE) 53 kör. Felnőttek. Mini Eco Expert: 1. Tamasacki Tamás (Kaposvár) 66 kör. Eco Expert: 1. Kercsmarics Gergő (BKV) 74 kör. Mono I.: 1. Tóth József (BKV) 49 kör. Mono II.: 1. Peter Kovac (Szlovákia) 49 kör. Csapat. Mini Eco: 1. Szlovák csokicsapat (Peter Kovac, Dánielfy Csaba) 91 kör, 3. Canissa MSE (Virt László, Boti Ferenc, Vadász Balázs) 77 kör.Visszatért a sportág a Csónakázó-tó környékére A Magyar Modellező Szövetség úgy tűnik újra felvette versenytérképére a Kanizsa melletti pályát, hiszen az Eco és Mono kategóriák magyar bajnoksága sorozatban a harmadik volt a tó újkori történetében. Ennek legkább a modellezők örültek, ugyanis

a Csónakázó-tó védett partszakasza kiváló helyet biztosított egész nyáron a versenyzésre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!