Sport

2009.07.24. 05:29

Ifjú edzők köszöntése

Zalaegerszeg (ka) - Eltelt egy év és újabb, frissen végzett sportszakembereket köszöntöttek a Megyeházán, akik sikeres vizsgát tettek a 2008-2009. évi sportoktatói tanfolyam Zala megyei kurzusán.

Kerkai Attila

A tegnapi ünnepségen megjelentek a tanfolyam hallgatói, valamint oktatóik, s az összejövetel felvezetéseként Kámán Ferenc tanfolyamvezető, egyben a szervező megyei önkormányzat sport-főtanácsosa köszöntötte az egybegyűlteket. Ezt követően Pálinkás Róbert, Zala megye Ifjúsági és Sporttanácsnoka vette magához a szót, aki először üdvözölte a frissen végzett sportszakembereket.


A képen Pálinkás Róbert éppen az egyik kitűnőre vizsgázott hallgatónak, Csík Enikőnek gratulál
Fotó: Ohr Tibor

- Most jön el az önök ideje, akik a jövőben fiatalokkal fognak dolgozni - hangsúlyozta. - Amikor egyre kevesebb pénz jut a sportra, megnő a szakemberek szerepe, hiszen általuk juthatnak a gyerekek és a fiatalok sikerélményekhez, és önök érhetik el, hogy tanítványaik a rendszeres tréningeken akár évtizedekre is elkötelezzék magukat a testmozgás mellett.

A vizsgabizottságok elnöke, dr. Varga Zoltán, Vas megyei sportigazgató és Tihanyi Tibor, a Nyugat-magyarországi Egyetem nyugalmazott adjunktusa szintén biztató szavakat intéztek a frissen végzett edzők felé, majd Pálinkás Róbert közreműködésével adták át nekik a bizonyítványokat.

A vizsgaszervező intézmény, a School of Business Zalaegerszeg Üzleti Szakképző Iskola igazgatója, Tarján György végül azt emelte ki: immár 16. esztendeje köszönthetik a megyében a tanfolyamon végzetteket. Ez a múlt is arra sarkall, hogy a jövőben is lehetőséget biztosítsanak a sportszakembereknek tudásuk fejlesztésére.


A sportoktatói tanfolyamon 31-en tettek sikeres vizsgát az idei évben, összesen 12 sportágban.  A tanfolyamon szinte a megye minden pontjáról részt vettek hallgatók, akik hazatérve hasznosíthatják tudásukat szűkebb pátriájukban. A 31 sikeres vizsgázó közül ketten értek el kitűnő minősítést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!