Sport

2009.07.14. 02:27

Főszerepben a fiatalok

Gyenesdiás - Pár évvel ezelőtt még csak két strandröplabdapálya volt a településen. A versenyek rendezésével, animátorok biztosításával elérték, hogy a hét végi országos bajnokság harmadik fordulójára már öt, kiváló játéktérrel állt rendelkezésre a Balaton-parti településen.

Góth Imre

Gyenesen egyre több a pálya, a verseny, de a lelkes helyi sportemberek nem álltak meg itt. Nekiláttak az általános és középiskolás gyerekek között szervezkedni, hogy kezdjék el a strandröplabdázást. Sok fiatalt sikerült megnyerni a sportágnak, ők már a hét végén a helyi Kinizsi SK mezében követték figyelemmel a pályákon zajló mérkőzéseket.

Lehetett miből tanulni, hiszen 16 női és 24 férfi páros küzdött Gyenesdiáson a legszebb érmekért. A szervezők, hogy költséghatékonyabbak legyenek, kétnaposra tervezték az idei állomásokat és ez a versenyzőknek is elnyerte tetszését. A korábbi évekkel összehasonlítva a mezőnyt, sok új névvel, új arcokkal találkozhattunk az árnyas fák alatt kialakított fövenyen. Főleg a hölgyek mezőnye alakult át és mint a végső győztes Gumnann Csilla-Szombathelyi Szandra páros aranyig vezető útja is mutatatja, senki nem mehetett biztosra.

Így emlékeztek vissza:

- Az első napon össze-vissza ütöttük a labdát, nem játszottunk még ezen a pályán. Örülünk, hogy a vigaszágról vissza tudtunk jönni, ahová épp a Balczó-Kiss párostól elszenvedett vereség után kerültünk. Jobb, hogy ellenük a döntőben nyertünk, ahol végre pontos labdákkal tudtunk játszani - mondta Csilla.

A férfiak mezőnyében is a sportág szerencséjére sok új fiatal mutatkozott be. A legjobb hatban jegyzett páros versenyébe még nem tudtak beleszólni, az élboly küzdelmét a három forduló teljesítménye alapján jól látszik, milyen jelentőséggel bír a pillanatnyi koncentráció, mint azt a győztes Tóth II. Gábor és Bagics Bence megfogalmazták a diási játékstrandon: A döntőre fejben megnyugodtunk, így teljesítettük tervünket, nem kellett izgulnunk, mint a középdöntőnél. Talán ezért is sikerültek a megnyitások és az első szettben még a sáncolás is ment. Örülünk a győzelemnek és, hogy sikerült a gyors összeszokás. Szeretnénk Budapesten szépen zárni a sorozatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!