Sport

2009.06.05. 02:29

Előkelő helyezésekkel

Keszthely (ka) - Pünkösdi Regatta néven rendezett szezonnyitó vitorlásversenyt a Keszthelyi Yacht Klub és a budapesti Túravitorlás Sport Klub. Ennek apropóján a megyei vitorlás szövetség elnökét, Regényi Zsoltot is kérdeztük a sportágban tervezett nyári viadalokról.

Kerkai Attila

A Keszthelyi Yacht Club versenyére 285 hajó nevezett, és az első nap Balatonföldvárról indult a mezőny a keszthelyi kikötőnél található cél felé, ahová abszolút elsőnek az idei Kékszalag megnyerésére is esélyes Sponsor Wanted hajó futott be. A második nap már Keszthely Város Nagydíjárért zajlott, és a KYC, valamint a KJAVSE hajói is indultak. Itt a pálya a keszthelyi rajt után egy szigligeti bója megkerülése után a Zala folyó torkolata közelében elhelyezett célig tartott. A harmadik nap majdnem teljes szélcsendben telt el, ezért a verseny az eredetileg tervezett helyett a fonyódi bójánál került befejezésre.

Regényi Zsolt, a Zala Megyei Vitorlás Szövetség elnöke úgy értékelt, hogy a zalai szereplés sikeresnek nevezhető a viadalon. Megemlítette például, hogy a 25-ös Jolle osztályban a KYC versenyzői (Szalai László, Haász György, Szollár Zsolt) Fabatka nevű hajójukkal első helyezést értek el a három nap összesítése alapján. A 285 hajó közül az első napi 13. helyezés szintén figyelemre méltó. Az ugyancsak KYC-es Kék Fény nevű hajó (Hajdu Róbert, Takács András, dr. Szabó Gyula és a KJAVSE csapatából hozzájuk csatlakozó Szabolcs Bence) az igen erős 8-M-es hajóosztályban a három nap összesített eredménye alapján a második helyezést érte el, ami komoly munkát takar.

Regényi Zsolt elmondta: a nyári, zalai szervezésű viadalok közül jelentősebbnek ígérkezik a Keszthelyen sorra kerülő Alpok-Adria Kupa ifjúsági és serdülő viadal. Július 17-18-án méri össze erejét ez a mezőny. A zalai partokat értő többi vitorlásverseny közül a legjelentősebb a Kékszalag, s ezenfelül a zalai klubok ott lesznek a tavon rendezendő több más versenyen is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!