Sport

2009.04.23. 02:28

Van még esély

Újszász (kv) - Sikeresen szerepeltek a kanizsai Zemplén SE lábtoll-labdázói az országos rangsoroló kupa III. fordulóján, mely a vb-kvalifikáció megszerzéséhez adott fontos ranglista pontokat.

Kelemen Valéria

A kanizsai lábtollasok kupagyőztesek lettek férfi és női páros kategóriában, míg a férfi és női csapatuk egyaránt második lett a 6 egyesület 86 versenyzője között.Az újszászi arénában a hármasok kezdték meg a versenyt, s a kanizsai lányok Gozdán Ágota vezetésével fordulóról fordulóra javuló játékot mutattak. Sima útjuk volt a döntőig, de ott minimális különbséggel alulmaradtak az újszásziakkal szemben. A Zemplén SE Dominkó Dóra, Gozdán Ágota, Végh Dóra összetételű csapata így ezüst-, a Mile Alexandra, Széles Kitti, Udvari Boglárka cserszegi trió pedig bronzérmes lett.Férfi hármasban ugyan hiányzott a kanizsaiak csapatkapitánya, Takács Endre, akitől Hartai Attila vette át a stafétabotot, s vezette döntőbe a társait: Arany Bálintot, Csizmadia Tamást és Huszár Emilt. A fináléban aztán ők is az újszásziaktól kaptak ki, s lettek másodikak.A párosoknál aztán fordult a kocka, hiszen mindkét nemnél a kanizsaiaké lett az aranyérem. Az elszántan küzdő Gozdán-Végh női párost senki sem tudta megállítani, a döntőben a cserszegi Mile- Széles kettősre mértek elsöprő győzelmet. A férfiaknál a Csizmadia-Hartai kettős nyert, az Arany-Huszár duó ötödik lett.A nagykanizsai egységek közül a Gozdán-Végh női párosnak, Gozdán Áginak és Hartai Attilának egyéniben, valamint a Gozdán-Hartai vegyes párosnak is van még reális esélye kijutni Hanoivárosba, a sportág hatodik világbajnokságára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!