A büntetők világa már tényleg lutri

2020.01.13. 20:23

A Tisztelet Kupa mérkőzéssorozata is színvonalas versengést hozott

Jó néhány éles mérkőzés, címvédés, sőt még a döntő tavalyi összecsapásának megismétlődése jellemezte többi között a Zsigmondy-csarnokban a 9. Szabadics Kanizsa Kupa teremlabdarúgó-torna küzdelmeit.

Khüne László

Támad a K&H Nagykanizsa csapata a Fix Bomba elleni elődöntőben Fotó: Szakony Attila

A középdöntő csoportjaiból a tavalyi harmadik Kanizsa Piros, valamint a negyedik Göcsej Nyomda sem lépett már tovább, a Sasi Benz pedig egy körrel később, a negyeddöntő alkalmával bosszankodhatott, a K&H Nagykanizsa ellen már nem tudtak a lentiek továbbjutni.

– Valahogy nincs szerencsénk a büntetőkkel, egy csomó torna úgy ért mostanában véget számunkra, hogy a heteseknél hibázunk – bosszankodott a meccsük után a Sasitól Polareczki Roland.

Nem csupán a korábbi ZTE-játékos volt csalódott, hiszen a szintén jó erőkből álló Transz Mix 2000 vezetésről kapott ki a legjobb nyolc között a későbbi negyedik Szemerétől.

– Két megpattanó lövéssel gyorsan fordított az ellenfél, és nyert 2-1-re, pedig volt még hátra tíz perc, de onnantól már kissé görcsössé váltak a srácok – fogalmazott a Transz egyik csapatvezetője, Kobra György.

A Szemere viszont igazi meglepetés csapatként bejutott a legjobb négy közé, más kérdés, hogy ott már érvényesült is a papírforma, tehát végül negyedikek lettek.

 

– Két éve szintén az elődöntőig jutottunk, idén ismét sikerült, vagyis alapjában véve nem lehetünk csalódottak – mondta el a piros-feketében feszítő „szemerésektől” Horváth Gergő, aki egyben a Sáska focistája is.

Arról már írtunk korábban, hogy a győztes Kanizsa Kék, valamint a bronzérmes Fix Bomba háza táján hogyan vélekedtek az elsőségről, illetve milyen reményekkel futottak neki a tornának. Az igazi nagy dobást azonban a K&H Nagykanizsa hajtotta végre azzal, hogy tavaly után ismét a második helyig jutottak.

– Az elődöntőnkben kissé tartottam attól, hogy a múlt heti vereségünk a most Fix Bombaként szereplő Kuti SE ellen a komári Újév Kupán még a játékosainkban maradt. Ám, képesek voltak rajta túllépni és egységes játékkal, nem csupán a fináléba jutottak, de ott 0-0-t követően csupán büntetőkkel kaptak ki a Kanizsa Kéktől – összegzett Sziva István, az ezüstig jutó fiatalok vezetője.

A Tisztelet Kupa mérkőzéssorozata is színvonalas versengést hozott, melynek fináléjában Curacao – Nilfisk párosítást rendeztek, és a találkozó 1-1 után büntetőkkel a Curacao sikerét hozta. A vigaszág harmadik helyén a Belezna gárdája végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!