Nem termett babér a zalai csapatoknak

2019.04.11. 17:41

A Vadmacskák és a ZTE NKK II is kikapott

A középmezőnyben álló Kanizsai Vadmacskák SE női amatőr NB I-es kosárlabda-együttese ismét a fővárosba látogatott, a ZTE NKK II csapata pedig pár nap eltéréssel két találkozón is túljutott.

Kühne László, Kerkai Attila

Zsámár Lili (Vadmacskák) 15 pontig jutott Fotó: SZA/Zalai Hírlap

ELTE Fortis–Kanizsai Vadmacskák SE 82-59(16-13, 29-10, 22-20, 15-16)

Budapest. Jv.: Szilágyi, Nagy-Pál P.

Kanizsa: Hegyi 2, Scheiber E., Zsámár L. 15/3, Bánhegyi 10, Veres 5. Csere: Gutai, Holló 17, Horváth N., Karancz P., Budai D. 10.

Edző: Zsámár Krisztián.

A Kanizsai Vadmacskák női amatőr NB I-es kosarasai a 21. forduló mérkőzésén a fővárosba látogattak, ahol az utolsó előtti ELTE Fortis vendégei voltak. A találkozó 8. percéig egyik csapat sem lépett el a másiktól. A második tíz percben már korántsem ez volt a helyzet, hiszen a KVSE játéka igencsak visszaesett. Dekoncentráltan támadtak és védekeztek, míg a hazai együttes jól dobott távolról és középtávolról egyaránt. A nagyszünet után a kanizsaiak felzárkóztak 14 pontra, de hibáikat az ELTE Fortis továbbra is könyörtelenül kihasználta. Az utolsó felvonásban továbbra sem találta a Vadmacskák a játék ritmusát, így már csak szépíteni tudott az eredményen.

Zsámár Krisztián: „Vereségünket gyakorlatilag egy negyed rövidzárlata okozta. A második negyedben egyszerűen képtelenek voltunk támadásban és védekezésben is váltani, így a többi játékrészben hiába voltunk egyenrangú ellenfelek.”

Jó: Holló.

Zsámár Lili (Vadmacskák) 15 pontig jutott Fotó: SZA/Zalai Hírlap

ZTE NKK II–Sportdarázs Sopron 47-70 (8-21, 18-16, 8-19, 13-14)

Zalaegerszeg, Ostoros Csarnok, 50 néző. Jv.: Benedek Z., Lovas.

ZTE NKK II.: Preisinger 8, Böcskei 3, Hersics 10, Horváth Fruzsina 4, Jurkó 11. Csere: Kovács C. 3, Kaj 0, Czigány 4, Horváth Fanni 4. Edző: Horváth Zsófia.

Hullámzó teljesítményt nyújtott a ZTE NKK II, ugyanakkor nem esett szét a játéka, hogy az ellenfél átsétáljon rajta, ahogy azt tette az első mérkőzésükön. A pár perces rövidzárlatok viszont ekkora pontkülönbséget tudnak okozni.

Horváth Zsófia: „Összességében elégedett vagyok, mert ügyesen hajtottak végre a lányok bizonyos megbeszélt dolgokat és végre a lepattanókban sem maradtunk alul. A cseréink jól szálltak be a meccsbe és nagyon szép teljesítményt nyújtottak.”

ZTE NKK II–Szombathelyi Egyetem 65-70 (21-17, 15-11, 16-23, 13-19)

Zalaegerszeg, 50 néző. Jv.: Tóth K., Szalai.

ZTE NKK II.: Preisinger 14, Kovács G. 22, Hersics 12, Horváth Fruzsina 2, Jurkó 6. Csere: Kovács C., Kaj 2, Böcskei 0, Czigány, Horváth Fanni 7. Edző: Horváth Zsófia.

A kedden rendezett találkozón kifejezetten jól kezdte a találkozón az egerszegi csapat, amely vezetett és a szünetre is előnnyel vonulhatott. A második húsz percben viszont több figyelmetlenség és a játékfegyelem lazulása miatt a vasiak visszajöttek a meccsbe és ha pár ponttal is, de megnyerték.

Horváth Zsófia: „Egy megnyert meccset engedtünk el, magunknak köszönhetjük, hogy vereséggel zártunk. Egyéni dolgokkal kezdtünk el foglalkozni, ahelyett, hogy mentünk volna tovább a számunkra kijelölt úton, aminek a lényege a csapategység. Vannak ilyen napok, de mérges vagyok, hogy saját magunkat fosztottuk meg egy sikertől.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!