Egy arany és két ezüst

2018.05.27. 22:46

A 12. Osztrák Nagydíjon is letették névjegyüket az egerszegiek

A Nemzetközi Múzeális Fegyveres Lövész Szövetség (MLAIC) az ausztriai Kismartonban (Eisenstadt) rendezte meg a 12. Grand Prix Austria versenyét, amely egyben a szakág Európa-kupa fordulója is volt.

KA

A történelmi lövészek viadalára több mint száz versenyző érkezett, s nem véletlenül volt ennyire „népszerű” az Osztrák Nagydíj a mezőny tagjai számára. Augusztusban ugyanis éppen itt rendezik meg a szak­ág világbajnokságát, ezért mindenki fontosnak tartotta a részvételt, hogy ismerkedjen a helyszínnel és a körülményekkel. A magyar csapat nyolc fővel képviseltette magát, köztük két zalai sportolóval, hiszen Nagy György és Pálmai Csaba (mindketten a PLE Zalaegerszeg versenyzői) is bekerült a válogatottba, ahogy a magyar vb-csapat tagjai is.

A magyar együttes 1 arany-, 3 ezüst-, és 2 bronzérmet szerzett, ebből a két zalai versenyző egy arannyal és két ezüsttel vette ki a részét. Pálmai Csaba a Donald Malson versenyszámban (csappantyús revolver, 50 m) első helyezett lett 84 körrel. Ugyanő a Remington versenyszámban (az 50, és 25 m-es csappantyús revolver számok összege) 175 körrel a második helyen zárt.

Nagy György – a Lamarmora elöltöltős csappantyús hadipuska versenyszámban – állva, szabadkézből, az 50 m-es számban 96 köregységgel második helyezést ért el. Érdekesség, hogy az első három helyezett is ugyanannyi kört ért el, azonos találatokkal, így a középponttól mért legtávolabbi lövés helyzete döntött. Kizárólag milliméterben…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!