Salomvár

2016.07.05. 17:00

Egyházzenei tábor 40 gyermekkel

Salomvár – Közel 40 gyermek vette birtokba nemrég a salomvári iskola épületét; a nyolcadik egyházzenei tábor fő témája a Ferenc pápa által meghirdetett Irgalmasság évéhez kapcsolódott.

Zalai Hírlap

A 4 csapat, a Szentek, a Szentlelkek, a Jó Angyalok és a Nyolc Muskétás az irgalmasság testi és lelki cselekedeteihez kapcsolódó feladatokat oldott meg az egy hét során, tájékoztatott a szervezők nevében Standi Gyuláné Mariann.

A táborzáró szentmisén Stróber László esperes vezetésével a gyermekek, szülők, pedagógusok, segítők együtt adtak hálát a tartalmas hétért a salomvári templomban. A fotó a szentmise után készült
Fotó: Standi Gyuláné

A tábornyitásra jócselekedetekről szóló bibliai jelenettel, a zárásra mesedramatizálással készültek. Az éjszakai túrán vizet hordtak a szomjazóknak, ennivalót gyűjtöttek az éhezőknek, énekükkel vigasztalták a „börtönben" lévőket. Valamennyi csapat elkészítette az általa tervezett Irgalmasság Kapuját szebbnél szebb motívumokkal díszítve. A reggelt imádsággal kezdték, majd daltanulás következett. A délutánok is mozgalmasan teltek. A programokat a két táborvezető, Standi Gyuláné és Molnár Andrásné pedagógusok készítették elő. Sokat segített a lebonyolításban az Örömzene Kórus szülői közössége és Szekér Réka, Ruszin Dániel ifjúsági vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!