Rendőrségi

2014.07.03. 09:45

A csaló külföldi munkát ígért

Zalaegerszeg - Külföldi munka ígéretével csalt ki pénzt, de az alkalommal élve lopott is az a férfi, aki ellen nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

Az ügy lényegét dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője ismertette.

dr. Pirger Csaba

A zalaegerszegi, 43 éves V. István tavaly augusztusban ismerősének ajánlotta fel, hogy segít ausztriai munkához jutni. Azt állította, hogy ő maga hűtőházi raktárvezetőként dolgozik kint. Különféle ürügyekkel 50 ezer forintot meghaladó összeget tett zsebre a semmiért. A hűtőházi még két embert csapott be, 40 ezer forinthoz jutott így. Tavaly novemberben álnéven bemutatkozva férkőzött egy nő bizalmába aki árulta az ingatlanát. A férfi többször felkereste és az egyik ilyen alkalommal kiürítette a nő táskáját. Pénzt, nyakláncot, 42 ezer forint értéket zsákmányolt. V. István idén januárban magát családsegítő, illetve önkormányzati alkalmazottnak kiadva csapott be, lopott meg két idősebb nőt, közel 70 ezer forint kárt okozott. Az egerszegi járási ügyészség folytatólagos csalás, lopás miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!