Rendőrségi

2013.11.19. 18:25

Fényes nappal, üvöltve szidta a romákat

Közösség tagja elleni erőszak miatt emeltek vádat az ellen a vaspöri férfi ellen, aki Zalaegerszeg belvárosában fényes nappal üvöltve szidta a romákat.

Arany Gábor

Az eset idén nyáron, még augusztus harmincadikán történt, délelőtt 11 óra után nem sokkal, a Gondviselés patika előtt, amikor is az ittas állapotban lévő, 45 éves P. Ferenc azt látta, hogy a rendőrök roma személyekkel szemben intézkednek. A férfi – azt gondolván, hogy az intézkedés alá vont személyek bűncselekményt követhettek el – egyiküket megtámadta. Többször ököllel megütötte és közben azt kiabálta, hogy „rohadjatok meg mocskos cigányok, most végetek lesz, ráb...tok”.

A megtámadott férfi a történtek során nem sérült meg, de P. Ferenc magatartása ettől függetlenül alkalmas volt arra, hogy megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A történtek alapján a vaspöri férfi ellen közösség tagja elleni erőszak miatt emelt vádat az ügyészség, és végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!