Rendőrségi

2012.08.17. 09:22

Őrizetben a rablás gyanúsítottja Nagykanizsán

Nagykanizsa - Elfogták és őrizetbe vették a nagykanizsai rendőrök azt a 15 éves fiút, akit egy szerdán elkövetett rablással gyanúsítanak.

zaol.hu

Szerdán este kért a rendőrségtől segítséget egy hatvanas éveinek közepén járó helybeli hölgy, mivel a nagykanizsai Platán sor mögötti egyik félreeső járdán egy fiatal fiú le akarta rántani a válláról a táskáját. Miután nem járt sikerrel, az idős nőt fellökte, majd így szerezte meg zsákmányát, amivel elfutott. A sértett segítségért kiabált, amire a közelben lévő kerékpározó fiatalok felfigyeltek. A kapott személyleírás alapján azonnal az elkövető keresésébe kezdtek és a rendőrséget is értesítették. Megtalálniuk nem sikerült a tettest, azonban hasznos információkkal segítették a rendőrség munkáját, mely alapján csütörtökön a rendőrök elfogták, majd kihallgatták az elkövetéssel gyanúsított fiatalt, aki beismerte a bűncselekmény elkövetését. Azt is elmondta, hogy elköltötte a táskában talált ezer forintot. Kihallgatását követően a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását a fiúnak, akit egyébként a rendőrség eltűntként körözött, mivel egy zalaegerszegi otthonba nem tért vissza engedélyezett eltávozásáról.

A rendőrség ez úton is köszönetét fejezi ki a példás magatartást tanúsító, és a bajban lévő hölgy segítségére siető fiataloknak - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!