Rendőrségi

2011.11.25. 12:43

Rettenetes körülmények az illegális vágóhídon (fotókkal)

A gyanú szerint több éve működött Kerkabarabáson egy illegális vágóhíd, melyet a Lenti Rendőrkapitányság munkatársai körözési akció keretében derítettek fel csütörtökön.

zaol.hu

Az eljárás eddigi adatai alapján három Pápa környéki férfi foglalkozott a sertések felvásárlásával - az állatokat későbbi feldolgozás céljából a település egyik házához szállítottak. Külön listájuk volt a megrendelőkről.


A rendőrök érkezésekor éppen egy hűtőkocsi volt az udvarban, melyben több, már feldolgozott fél sertés várt elszállításra. Mivel nem rendelkeztek származási igazolással és bevizsgálásuk sem történt meg, ezért a területi főállatorvos intézkedett az emberi fogyasztásra alkalmatlan hús azonnali megsemmisítésére.


A helyszínen kiderült az is, hogy az állatok feldolgozásából keletkező melléktermékeket a szomszéd erdőbe hordták, a házigazdánál tartott házkutatás során pedig előkerült még 1.800 liter gázolaj is melynek eredetéről nem tudott elszámolni.


A gyanúsítottak ellen a Lenti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rossz minőségű termék forgalomba hozatala bűntett, valamint hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A rendőrök a megtalált gázolaj miatt értesítették a NAV illetékes szervét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!