Rendőrségi

2011.02.10. 12:10

Lebukott a csaló gépjárművezető-oktató és társa

Csaló gépjárművezető-oktató és társa bukott le Mátészalkán; a két férfi jogosítvány megszerzésének ígéretével több embertől összességében csaknem egymillió forintot csalt ki - közölte a rendőrség csütörtökön.

MTI

A megalapozott gyanú szerint a 40 éves oktató és 35 éves társa négy embernek ígérte meg, hogy segítséget kapnak tőlük gépjárművezetői tanfolyamra jelentkezésükhöz és a vizsgáknál is, valamint gyakorlati órákat adnak nekik - mondta Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője. A két férfi összesen 945 ezer forintot vett át, de azért semmilyen szolgáltatást nem nyújtottak. A rendőrségnél egy olyan károsult tett bejelentést, aki visszakapta a kicsalt pénz egy részét a gyanúsítottaktól.    

A rendőrség szerint nem lehet kizárni, hogy a csalók másokat is tévedésbe ejtettek. Az oktatót szerdán vették őrizetbe és a rendőrség kezdeményezi előzetes letartóztatásba helyezését; társa szabadlábon védekezhet. Az üzletszerűen elkövetett csalásért egytől öt évig terjedő szabadságvesztés róható ki - jegyezte meg a sajtószóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!