Rendőrségi

2011.01.26. 09:54

Autóülés alá bújt egy afgán férfi Röszkénél

Eljárás indult egy embercsempész és egy határsértő ellen, miután egy afgán férfi egy lengyel sofőr autójában elbújva próbált átjutni Magyarországra Röszkénél - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense szerdán.

MTI

Némedi Varga Éva tájékoztatása szerint a röszkei határátkelőnél kedden jelentkezett belépésre egy lengyel férfi és litván női utasa egy angol rendszámú gépkocsival. Az utasok úgy nyilatkoztak, hogy bejelenteni való árut nem visznek magukkal, de a pénzügyőrök a jármű tételes átvizsgálása mellett döntöttek. Ennek során kiderült, hogy az autó hátsó ülése alatti részt és az üzemanyagtartályt átalakították, s ott egy afgán állampolgárságú férfi rejtőzött el.
   
A NAV munkatársai a sofőrt és a rejtőzködő férfit átadták a rendőrségnek. A lengyel sofőr ellen embercsempészés alapos gyanúja miatt, míg az afgán férfi ellen tiltott határátlépés miatt indult eljárás - tette hozzá a százados.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!